KREATIVNA BLOKADA: Evo zašto umetnici koriste LSD, opijum i alkohol! (VIDEO) (FOTO)

Kolridž, de Kvinsi i Belrioz koristili su opijum, a Kari Mulis, dobitnik Nobelove nagrade za DNK analizu, priznaje da je inspiraciju pronašao korišćenjem LSD-ija. Zašto, pročitajte ovde

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Justicia
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Genijalnost - umetnost

    29. septembar 2014 | 01:57

    Licno mislim, da ni jedna droga, ne moze da pomogne, u stavranju bilo koje grane umetnosti, ako sam umetnik ne nosi u sebi, onaj 1% urodjene darovitosti... Naravno, treba razlikovati, prave umetnike, od onih koje sami sebe, "kite" tom titulom. Takodje, postoje, prosecni umetnici, koji su velika vecina, i koji stvaraju "onoliko koliko im je dato"... tu droge ne pomazu... Ali i kod takvih umetnika, se desava da prevazidju sami sebe. Ali ne zahvaljujuci drogama, nego, jednostavno se dogodi... Oni drugi su genijalci. Iz vaseg clanka, izdvojicu Betovena, koji sigurno nije, to sto jeste, zbog "ovisnosti od jevtinih vina"... Covek je imao problem da iskaze svoju genijalnost, sve do 64 opusa, njegovog svaralasvtva, kada je izasao iz okvira klasicizna, uplovio duboko u romantizam, pa i dalje u impresionizam i ekspesionizam... Tako je, umetnost trazi, potpunu iskrenost, a to se placa debelo. Zato sam i izabtao Betovena, koji je nosio klice genijanosti od rodjenja. Jevtino vino koje je pio, je verovatno, jedan od "ventila" kojim se oslobadjao tezine njegove genijalnosti... Obozavao je i duge setnje po prirodi, kao i drugi njegovi savremenici, pa su mu neke kompozicije licile na te "setnje"... Na primer, znajuci da je neke kompozicije pisao bas posle takvih setnji, neka njegova dela, podsecaju na "vremensku prognozu". Zapocinje setnju po prelepom vremenu, crvkut prica, zubor potoka itd. dok se od jednom ne "namrsti" vreme... a voleo je kada se "namrsti"... To vise govori o njegovom karakteru, nego o bilo cemu drugom... Da skratim... droge vam ne pomazu da budete kreativniji... vi ste ono sto jeste... i potoje vasi limiti... A naravno, moze se desiti, da i prosecni umetnici, stvore nesto nad prosecno...

  • debeli

    04. avgust 2014 | 01:38

    kao autor amaterske rap glazbe, sam pišem svoje tekstove, i mogu reći da su kreativne blokade nešto najgore što može dogoditi piscu, slikaru, beatmakeru ili bilo kome, jer taj pritisak, razdraženost jednostavno je nepodnošljiv. imate ideju u glavi, a nemožete ju staviti na papir. probao sam par puta uz pomoć alkohola, i upalilo je. jest da su pravopisne greške bile preučestale, i morao sam ga ispravljat, ideja je bila na mjestu i uspjeo sam. pohvala za telegraf, vrlo dobar članak.

  • Leonardo iz vince

    03. avgust 2014 | 23:18

    Ja nemam tih blokada.....pucam se samo sa belim....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA