ERDOGAN PRETI: Ko god da napadne Bošnjake, imaće posla sa 100 miliona Turaka!

 

Erdogan je rekao da su Turska ili Osmansko carstvo svoju braću Bošnjake, u davnoj prošlosti, predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austrougarske i da to narod njegove države sebi nikada neće moći da oprosti

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je na jednom predizbornom skupu da bi svako ko na bilo koji način dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka. Kako je istakao tada, ne treba da čudi kada turski ratni brod uplovi u Neum jer je to znak podrške suverenitetu BiH, prenosi Večernji list u izdanju za BiH.

Ovu izjavu oštro je osudio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je rekao da Bošnjaci žive slobodno na ovim prostorima, a da pretnju turskog premijera treba shvatiti više kao mešanje Turske i ohrabrivanje bošnjačkih političkih stranaka da budu još agilnije i agresivnije prema drugima u BiH, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

- Kunem vam se velikim Alahom, dok sam ja živ, ako bi iko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe sto miliona Turaka - upozorio je Erdogan pred mnoštvom Turaka koji su ga pozdravili uz povike "Alahu akbar".

Erdogan je rekao da su Turska ili Osmansko carstvo svoju braću Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austrougarske i da to narod njegove države sebi nikada neće moći da oprosti, kao i to da su drugi put pali na ispitu i ostavili Bošnjake nezaštićene.

- I zato se nemojte čuditi kad turski ratni brod uplovi u Neum jer to je naš znak i podrška suverenitetu BiH - naglasio je Erdogan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojic Milojko

    12. jul 2014 | 20:27

    Nicija nije gorela do zore pa nece ni tvoja

  • Car

    12. jul 2014 | 20:34

    haaaa haaa... sprdnja od nacije! a ti ces sa 300-miliona nas & Rusa:) U nato-u ste, jer se smrtno plasite Rusa! Cuvaj ti Konstantinopolj, jel Rusi samo sto nisu usli u njega! ajde hajvane poza!

  • Kikica

    12. jul 2014 | 20:33

    Aferim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA