PREVRNUO SE VOZ U KG: Kompozicija TE "Nikola Tesla" skliznula s pruge! (FOTO)

 
  • 4

Reč je o vagonima za prevoz uglja koji su u momentu prevrtanja bili prazni. Čitava kompozicija s više od 20 vagona pripada termoelektranama "Nikola Tesla" iz Obrenovca, a bili su na putu ka jugu Srbije, u nabavku ulja. Nema povređenih

Pet vagona teretnog voza, koji je iz Obrenovca saobraćao ka jugu Srbije prevrnulo se jutros oko 10 sati, šest kilometra od Kragujevca, u naselju Dragobraća. Niko nije povređen.

Reč je o vagonima za prevoz uglja koji su u momentu prevrtanja bili prazni. Čitava kompozicija sa više od 20 vagona pripada termoelektranama "Nikola Tesla" iz Obrenovca, a bili su na putu ka jugu Srbije, u nabavku ulja.

Železnice Srbije potrvdile su nezgodu nedaleko od Kragujevca, ali u gradu na Lepenici niko nije zvanično hteo da komentariše događaj.

- Reč je o vagonima koji nisu predviđeni za naše pruge i koje ranije nismo koristili, pre poplava i svega što se desilo u Obrenovcu. Ti vagoni su različito međusobom vezani, drugačije nego naši, što je sada bio problem. Kada je voz jutros ušao u blagu krivinu desilo se šta se desilo. Treba da nam stigne mašinerija koja će ispraviti vagone i staviti ih u pogon, ali kada že sve biti gotovo, ne znam - kaže sagovornik Telegrafa zaposlen na železnici u Kragujevcu.

Tokom večeri kroz Kragujevac treba da prođe putnički voz Beograd- Bar, ali i jedna Fijatova kompozicija. Da li će i proći zavisi od brzine rešavanja problema na pruzi Kragujevac- Kraljevo u Dragobraći.

(M. R.)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    11. jul 2014 | 14:25

    Raspad sistema

  • Tomi

    11. jul 2014 | 17:26

    Zeleznice su u katastrofalnom stanju !

  • Milunko

    12. jul 2014 | 07:04

    Ovde ne treba nikakav komentar ovo je kraj svega ,idu vagoni koji se razlikuju od ostali pa ko ih poslao neki pijandura mozda kod nas na prvo mesto je jedenje i pijenje a za odgovornost kuj te pita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA