Pogledajte kako je izgledao napad na "Žene u crnom" u Valjevu! (VIDEO)

Mera zadržavanja određena je za A. B. (30), M. B. (23), M. M. (31) i I. M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su napali službeno lice u obavljanju službene dužnosti i zbog nasilničkog ponašanja

  • 46

Valjevska policija uhapsila je 11 osoba zbog napada na aktiviste NVO "Žene u crnom". Po ovlašćenju tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je za pet osoba, potvrđeno je u MUP-u.

Te osobe su osumnjičene za nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbednosti i napad na službeno lice, prilikom sinoćnjeg napada na centralnom gradskom trgu.

Mera zadržavanja određena je za A. B. (30), M. B. (23), M. M. (31) i I. M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su napali službeno lice u obavljanju službene dužnosti i zbog nasilničkog ponašanja.

N.D. (51) iz Valjeva zadržan je zbog ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Tužilac je naložio i da se u redovnoj proceduri, bez policijskog zadržavanja, protiv L.G.(20) iz Valjeva podnese krivična prijava zbog ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Zanimljivo je da su prilikom hapšenja i privođenja u policisjku stanicu, uhapšeni mladići dobili aplauz u znak podrške od građana koji su se tu zatekli.

Prekršajne prijave podnete su protiv A. M. (25), D. M. (28), S. M. (21) i A. B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je tokom uobičajenog performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Р. Српска

    11. jul 2014 | 13:17

    Полиција у Србији већ одавно није СРПСКА! Срамно је што страни плаћеници шетају слободно земљом Србијом, док се наша дјеца хапсе на сваком кораку, само зато што говоре истину!!! Ми Срби из Републике Српске веома добро знамо истину а нећете ни Србе у Србији преварити и они су веома добро обавијештени шта се тачно дешавало на овим просторима! Подршка за те момке од Срба из РС...

  • Р.С.

    11. jul 2014 | 13:11

    Какав је то напад? Човјек само говори истину!

  • Darius Serb

    11. jul 2014 | 13:34

    Pohapsiti te zenturace i zabraniti tu strano placenicku prapagandnu grupu! ! ! Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA