ZA SAMO JEDAN DAN: Poginula 23 ukrajinska vojnika, 12 ranjeno

Proruske snage su granatirale položaje ukrajinske vojske u blizini sela Staraja Krasnjanka u regionu Luganska i sela Marinkovka u regionu Donjecka i za jedan dan su ubili 23 ukrajinska vojnika, a 12 ranili

  • 1

Ukrajinska vojska je danas saopštila da su u poslednja 24 sata na istoku zemlje poginula 23 njena pripadnika u okršajima sa proruskim snagama, što, prema oceni agencije AFP, preti da potpuno ugasi nade Zapada da bi primirje moglo ponovo da stupi na snagu.

Sedam vojnika je ranjeno, od kojih dva teško, od granata u oblasti sela Ðakovo u regionu Luganska, navodi Itar tas.

Proruske snage u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici takođe su granatirali položaje ukrajinske vojske u blizini sela Staraja Krasnjanka u regionu Luganska i sela Marinovka u regionu Donjecka.

Od početka borbenih operacija u istočnoj Ukrajini, ukupno je poginulo 173 ukrajinskih vojnika, a 446 je ranjeno, saopštio je pres centar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    11. jul 2014 | 12:14

    TI FAŠISTI NISU VOJNICI NEGO PLAĆENICI. NE DAJTE IM OKA OTVORITI. A OSLOBODILI STE NAVODNO SLAVJANSK. GERILA BIJE. NAPRED STRELKOVI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA