Zašto polovina mladih u Srbiji ne radi?

Više od 50 odsto mladih ne radi, a veliki broj više od godinu dana traži posao, zbog toga se mora uspostaviti dobar model obrazovanja koji prepoznaje tržište

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Milan
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vatro Marx

    18. jul 2014 | 11:47

    Svi mi znamo koliko nas kosta, posebno visoko obrazovani, koje su to muke, a kad završe jedva čekaju da počnu sa radom,puni energije i morala a dok naši poslodavaoci njih ucijennuju da.nemaju dovoljno znanja i iskustva. Istim ih ponižavaju i daju im minimalne zarade, pa su prinudni bilo što da rade.Mr. Vulin i predhodne vlade oni naj bolje znaju da naš mladež posebno Intelektualci cele Srbije koštaju nas milijarde eura dok završe svoje studije.Oni su naša budućnost i stubovi stabilnosti i boljeg života svima u našoj zemlji.Zabolelo me, prije sedam dana došao sam u Njemačku na par dana u gradu Trija tu je rodjen Karl Marx, slučajno u jednom restoranu sam seo gdje su bile sve mlade dame i pitao dali ja slobodno, jedna od njih je naša iz Kraljeva koja je završila filološki fakultet, predaje Njemački i Španjolski, govori Engleski,Italianski kojem je mukom sve ona to postigla,radila u restoranu pravila sendviče i spremala stolove za ručak i posle završetka posla učim i ucim.Sada kaže vise mi vrijedi ovaj posao kojeg volim isponosom radim nego dobiti na lutrinu Njezina plata je 4,500€ prava ima kao i svi funkcioneri ove zemlje. Pitao sam je dali se misli vratiti samom i je rekla a gdje.Koliko imamo takvih pametnih i nažalost nikada se neće nikada vratiti u nasu zemlju,možda samo na odmor.Gospodine Vulinu i ostali to se mora pod hitno preuzeti mijere jer Njemačka nije platila ni jedan € a riješila je svoje probleme sta to nije bogu za plakati.

  • Dilija

    11. jul 2014 | 09:39

    Ja imam posao ali dobila sam ga samo zbog neke veze,inace traze da vec imas iskustva itd a di cu ja sa 19 god da imam vec iskustva zar ne?. Al hvala bogu pa imam decka koji mi je sve to omogucijo :) plata 60 hiljada ja sam zadovoljna stim kad cujem da neko radi za 20 hiljada mesecno:( radim od 7 pa do 14. Ali gde je jos i skola ucenje...treba sve to stici..!

  • Katarina

    11. jul 2014 | 09:21

    Hahaha nisam ni procitala ovo, samo pitanje me je nasmejalo :) "zašto mladi nemaju posao?" Mislim da to svi znaju veoma dobro, a i zna se ko ima posao a ko nema, ko dobija posao a ko ne, kako se posao dobija i tako dalje ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA