NOĆ ZA PAMĆENJE U NS: Rođeno 36 beba za 12 sati!

 
  • 14

- Bilo je neverovatno: čak 33 vaginalna porođaja i samo tri carska reza. Porađali smo žene iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice, iz svih krajeva – priča Dragan Stajić, načelnik porodilišta Betanije u Novom Sadu

U noći između utorka i srede u Novom Sadu su 36 žena postale majke i tako oborile sve rekorde ikada zabeležene u porodilištu Betaniji.

- Bilo je neverovatno: čak 33 vaginalna porođaja i samo tri carska reza. Porađali smo žene iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice, iz svih krajeva – priča Dragan Stajić, načelnik Betanije koji je u rekordnoj noći bio i glavni dežurni lekar.

Doktorke Sanja Bulatović i Maša Todorović, dva specijalizanta, jedan pedijatar, jedan anesteziolog i samo četiri babice su uz doktora Stajića brinuli o 36 mama, prenosi 24sata.rs.

- Koleginicu anesteziologa u jednom trenutku zvali su na tri mesta, nas četvoro smo u istom trenutku imali pet porođaja. Na sve to pitali su me: šta da radimo, nestalo je čiste posteljine? – priseća se Stajić prošle noći.

Smeštanje tolikog broja žena bila mu je najveća briga, a najveće hvale Stajić upućuje babicama, jer su četiri žene celu noć brinule o infuzijama i opštem satnju, pomagale mama da ustanu i legnu, vodile do stolova za porođaj.

- Bogami, baš je bilo gusto. Jedna mama se porodila u pretporođajnoj, tolika je gužva bila. Ali, ovi ljudi su svuda stigli. Mislim da nijednom nisu stali – priča Nataša Petronijević koja je rekordne noći postala majka male Maše.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris Hr

    10. jul 2014 | 10:20

    Svaka čast čestitam. Svim roditeljima bravoooooo

  • Jelena CG

    10. jul 2014 | 10:28

    Neka su svi zivi i zdravi. Konacno da procitamo lijepu vijest

  • Carapan

    10. jul 2014 | 10:44

    Da je srece u svakom srpskom gradu i svakog dana !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA