Pogodila ga protivgradna raketa, prihvatio odštetu pod uslovom da ga ne pogodi još 20 godina!

 
  • 14

Rade Biševc (52), koga je u junu lakše povredio geler protivgradne rakete koja je eksplodirala na dva metra od njega, prihvatio je odštetu od 90.000 dinara. Kaže, očekivao je više

Pribojska firma "Poliester" uplatila je 90.000 dinara na ime odštete Kragujevčaninu Radetu Biševcu (52), lakše povređenom 24. juna ove godine od gelera protivgradne rakete koja je pala na asfalt i eksplodirala na dva metra od njega.

Biševac je Tanjugu izjavio da je firma "Poliester", koja proizvodi protivgradne rakete, juče uplatila novac i da je on danas podigao deo, a ostalo ostavio da prenoći. Kaže da je očekivao veći iznos odštete.

- To što sam preživeo ne može da se meri novcem. Imao sam sreću što me nije pogodila, već je pala na dva koraka od mene i za dlaku sam izbegao smrt - rekao je Biševac.

On je dodao da je prihvatio odštetu od 90.000 dinara, jer, kako kaže, ono što mu sada najmanje treba je da ide po sudovima.

Naglašavajući da je u dobrim odnosima sa rukovodstvom firme "Poliester" Biševac je rekao da su otvorene mogućnosti i za saradnju budući da on ima prodavnicu boja i lakova kao i da se bavi proizvodnjom nameštaja.

Biševac se oporavlja od povreda i od kada su ga pogodili geleri protivgradne rakete zbija šale na svoj račun, pa tako humor nije izostao ni prilikom potpisivanja sporazuma o nadoknadi štete.

- Kada sam dobio predlog sporazuma i video da nude odštetu od 90.000 dinara, našalio sam se sa direktorom i rekao mu - prihvatiću, ali samo pod uslovom da me u narednih 20 godina ne pogodi protivgradna raketa - priča Biševac.

Pomoćnik načelnika Uprave za upravljanje rizicima MUP-a Srbije Ðorđe Kardum tada je izjavio da se protivgradna raketa nije samolikvidirala na bezbednoj visini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    8. jul 2014 | 15:27

    Kako zivot obicnog gradjanina u Srbiji malo vredi... Ovo nigde nema. Ako ne daj Boze, imas udes, realnu odstetu za kola mozes naplatiti jedino tako ako ides do doktora do doktora i glumis budalu, da si zadobio ovo ili ono. Sramotno po nase drustvo.

  • Blesavi

    8. jul 2014 | 15:40

    Mucenik. Dobro je i to dobio kod nas..

  • Gari Garinča

    8. jul 2014 | 17:00

    Nek' promeni ime u GRADIMIR!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA