Ne brije se 26 godina zbog stradalih Srba! (VIDEO)

 
  • 20

Milutin Vulić prestao je da se brije oko Vidovdana 1988. godine. Kako tvrdi, njegova brada duga je oko 4,5 metra

Milutin Vulić, iz Stratinske, kod Banjaluke, pušta bradu skoro punih 26 godina. Prestao je da se brije oko Vidovdana 1988. iz poštovanja prema Srbima stradalim u Boju na Kosovu i Prvom svetskom ratu.

Ovaj "bradonja" dozvolio je ekipi Radiotelevizije RS (RTRS) da mu izmeri bradu i kako bi učestvovao u merenju novog rekorda za Ginisa. Bradu čuva oko struka, a samo retki su imali priliku da je vide celu.

- Hteo sam da na svoj način dam doprinos danima kada se najviše lila krv i suze. Nije mi cilj da je skrivam, ali nije mi cilj i da nekoga iritiram. Cilj mi je kao što sam rekao, da iskažem svoje poštovanje prema srpskom narodu - kaže Milutin.

Bradu, posvećenu precima redovno pere.

- To je sastavni deo higijene. Ponekad je koristim da operem leđa - dodaje Milutin.

Sarvan Sin iz Kanade za sada drži Ginisov rekord sa bradom dugom 2,495 metara. Međutim, Milutin tvrdi da je njegova brada duga negde oko 250 centimetara i to upletena.

- Kad bih je raspleo verovatno bi bila i 450 centimetara. Moram da je umotam dva puta oko struka kako mi ne bi smetala - kaže Milutin.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miladin Kovacevic

    7. jul 2014 | 22:22

    Znate ljudi da malo poznajete obicaje u istocnom hriscanstvu ne bi ovako lupali, brada je odraz dubokog zaljenja. Npr kad neko od najmilih umre prema verovanju starih ne brijas se 40 dana... ako zalis za tim covekom... Ovaj covek je hteo da pokaze da zali za sve stradale srbe I odlucio da se ne brije dok je ziv... Sta je tu cudno? Treba ga postovati...

  • Weber'S

    7. jul 2014 | 18:51

    Respect

  • Владимир

    7. jul 2014 | 21:58

    Не треба човјека осуђивати. У овом крају наше мале државе је обичај кад неко умре, члан породице или глава куће из жаљења за тим неким пушта браду до 40 дана или годину дана. Његово лице и његова брада, може да ради шта хоће :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA