GLEDAO SMRTI U OČI: Velika bela ajkula napala kupača, on je udario u njušku (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

Stivena Roblesa (40) je na jednoj kalifornijskoj plaži napala bela ajkula koja je bila zakačena za ribarsku udicu. Na sreću, čovek je prošao bez većih povreda

Stiven Robles (40) kada je otišao u subotu ujutru na plažu, nije mogao ni da sanja da će doživeti bliski susret s belom ajkulom koja je duga preko dva metra. Ona ga je u napadu panike ujela u predelu grudi, ali na svu sreću katastrofa je izbegnuta i nesrećni čovek je sada stabilno.

Dok je plivao u blizini plaže Menhetn u južnoj Kaliforniji, ispred Roblesa se u jednom momentu pojavila velika bela ajkula. Ona se prevashodno zakačila za ribarsku udicu i doživela je napad panike, i u trenutku kada je pokušala da se oslobodi u strahu ga je ugrizla.

Jedan od očevidaca je izjavio da je ajkula bila na udici skoro sat vremena što ju je i dovelo do paničnog napada.

- Došla je iz dubine, pogledala me i napala. Ugrizla me je u predelu grudi. Sve se dogodilo u dve sekunde - rekao je Robles i dodao da je udario ajkulu u njušku, što se i inače preporučuje prilikom njihovog napada.

Robles je ubrzo izvučen na obalu gde su mu spasioci pružili prvu pomoć i na svu sreću bio je pri svesti kada je odvezen kolima hitne pomoći.

- Video sam njene oči dok je plivala ka meni. Nasrnula je ka grudima i zgrabila me - istakao je Robles koji je imao ludačku sreću s obzirom da je već pušten iz bolnice i očekuje se njegov brzi oporavak.

Ribari koji su stajali na molu u početku nisu shvatali ozbiljnost situacije te su počeli da se smeju, ali su se pribrali kada su uvideli u kakvoj se opasnosti nalazi Robles.

- Krvi je bilo svuda. Tada sam shvatio da ga je nešto ujelo. Vrištao je svo vreme. Samo sam razmišljao kako da ga izvučem iz vode - rekao je Kejsi Fenvič koji je tog jutra surfovao u blizini napada.

- Ajkula je bila uplašena. Jednostavno, nesrećni čovek se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - rekao je očevidac Skot Veilor.

Inače, Stiven Robles je došao na tu plažu s grupom od 15-ak plivača koji se svake subote ujutru sakupljaju i zajedno treniraju kako bi se pripremili za Međunarodno plivačko takmičenje.

Obalska straža je ubrzo zatvorila plažu u krugu od tri kilometara kako bi ajkulu prebacili u duboku vodu i trebalo im je oko 30 minuta da je prevezu na sigurno.

Nešto kasnije je plaža ponovo otvorena, a (ne)srećni Stiven Robles je pušten iz bolnice i njegovo stanje je sada stabilno.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA