KIJEV PRETI: Obaraćemo ruske helikoptere!

 
  • 13

Ukrajinska avijacija leti duž granice sa Rusijom i Belorusijom, kako bi odredila gde i koliko snaga Rusije je tamo raspoređeno, kao i da bi odredila koliko opasan može biti pravac ukrajinsko-beloruske granice

Ukrajina će obarati ruske helikoptere u slučaju da povrede ukrajinski vazdušni prostor, izjavio je danas sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Andrej Parubij.

Navodno su ranije ukrajinski graničari registrovali takve slučajeve, prenosi Itar-Tas s.

Čelnik Saveta je, takođe, rekao da ukrajinska avijacija leti duž granice sa Rusijom i Belorusijom, kako bi odredila gde i koliko snaga Rusije je tamo raspoređeno, kao i da bi odredila koliko opasan može biti pravac ukrajinsko-beloruske granice.

Parubij nije isključio mogućnost uvođenja vanredne situacije na istoku zemlje u skorije vreme, navodeći da je SNBO već pripremio takav dokument.

Parubij tvrdi da je od početka "antiterorističke operacije" u Donjeckoj i Luganskoj oblasti oslobođeno je 17 naselja i da sada Kijev kontroliše 23 od 36 rejona - 13 od 18 u Donjeckoj a 10 od 18 u Luganskoj oblasti, preneo je Ukrinform.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живац.

    4. jul 2014 | 14:49

    Томе баш плаши! Украјинци се заиста играју ватром.А ко се ватри игра ,од ватре изгори. Америка проклета све то режира и стоји иза ове несреће. Јадан народ који узалуд гине.

  • Milos

    4. jul 2014 | 16:03

    Sve se bojim da ce da obore neki... ne mogu 2 grada da zauzmu od ljudi koji su naoruzani kalasnikovima

  • Heroj

    4. jul 2014 | 19:06

    Sta li se tim bitangama cini? haha.... Svaki cas izgube avion i helikopter iako Rusi nisu ni usli u ukrajinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA