Ministar finansija Velike Britanije ne zna koliko je 7x8! (VIDEO)

 
  • 10

- Imam jedno pravilo u životu. Ne odgovaram na pitanja iz matematike - rekao je Džordž Ozborn, ministar finansija Velike Britanije i obrukao se na pitanje sedmogodišnjeg Semjuela Radingsa

Džordž Ozborn, ministar finansija u Velikoj Britaniji, učestvovao je u kvizu u kom su ga deca ispitivala o njegovim interesovanjima u muzici, ali i o tome kako je za vreme svog detinjstva trošio džeparac. Niko nije ni sanjao da će se čovek, kome bi matematika trebalo da bude u malom prstu, osramotiti odbivši da odgovori na pitanje sedmogodišnjeg deteta: "Koliko je sedam puta osam?".

Semjuel Radings (7) iz Mančestera, pitao je Ozborna da li je dobar u matematici i zamolio ga da mu kaže koliko je sedam pomnoženo sa osam. Međutim, ministar je odbio da odgovori na to pitanje.

- Ja imam jedno pravilo u životu. Ne odgovaram na pitanja iz matematike - na sve načine je Ozborn pokušao da se izvuče i dodao:

- Naravno, moj posao se zasniva na matematici. Ali, pre svega ja moram da odnosim odluke o tome gde će Vlada potrošiti svoj novac - istakao je on i dodatno se osramotio.

Iako nije sasvim jasno da li je ministar pokušao samo da se našali, ali ova epizoda kviza nije naišla na dobar odjek u javnosti Velike Britanije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    4. jul 2014 | 14:13

    Ministar finansija jedne tako velike zemlje ne zna koliko je 7 puta 8, ja sam iz jedne mnogo manje zemlje i znam da je to 56, Ljutog Cetnika za mi istra finansija Srbije

  • Nikolaa

    4. jul 2014 | 15:52

    Mozda zvuci glupavo,ali da bi neko bio dobar u financijama nije nuzno da mu matematika ide od ruke. Studirao sam financije i mogu reci da je statistika puno bitnija te donosenje odluka. Ovo je njegova sramota,istina,al opet,to ne znaci da je los u svom poslu. Kad se bavite financijama necete nista rucno i na pamet zbrajati,vec se koriste razni alati,Excel recimo :)

  • Rastaman

    4. jul 2014 | 19:57

    Dajte coveku digitron

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA