DOVODI DO LUDILA: Nova kanibal droga stigla u Evropu! (VIDEO)

 
  • 16

Na tržištu se našla eksperimentalna sintetička droga poznata pod imenom "kanibal". Ona tera ljude na nasilno ponašanje, a nuspojave nakon konzumiranja nisu sasvim poznate što predstavlja najveću opasnost

Na jednom od najpopularnijih španskih letovališta, Ibici, poznatog po danonoćnim žurkama u klubovima na plažama, pojavila se nova droga za koju stručnjaci kažu da uzrokuje neuobičajene izlive nasilja kod konzumenata.

Reč je o eksperimentalnoj supstanci poznatoj po nazivu "kanibal", a policija je uvrena da se dileri igraju sa životima mladih turista da bi testirali dejstvo sintetičke droge pre nego što krenu da je distribuiraju po Evropi. U tome se i krije najveća opasnost, s obzirom da nuspojave nakon konzumiranja nisu sasvim poznate.

Ova droga se povezuje sa brutalnim napadom u Majamiju sredinom 2012. godine, kada je Rudi Judžin (31) pod uticajem supstance poznate pod nazivom "so za kupanje" napao 65-godišnjeg beskućnika Ronalda Popa. U potpunom ludilu počeo je da grize nesretnog Ronalda i za 15-ak minuta pojeo je tri četvrtine njegovog lica.

Pritom je sve snimao, a da stvar bude bizarnija, u kanibalski se napad upustio potpuno nag. Sve je zaustavila policija koja je bila prisiljena da ga ubije. Toksikološkim analizama utvrđeno je da je u organizmu imao sastojke kakve se mogu naći i u "kanibalu", drogi koja je dobila ime po njegovom krvoločnom napadu.

Slučaj iz Majamija nije jedini. Ranije ovog meseca dogodio se incident na samoj Ibici, kada je u gradu San Antoniju jedan britanski turista pod uticajem "kanibala" ugrizao policajca.

- Srećom, nosio je rukavice tako da je zadobio samo ogrebotinu - izjavila je medicinska sestra Matilde Fernandez.

Tom prilikom policajac je morao da zove pojačanje i pomahnitalog turistu je obuzdavalo čak osam njegovih kolega.

Iako to još nije s potpunom sigurnošću potvrđeno, veruje se da "kanibal"' sadrži supstancu MDPV, izrazito jak stimulans koji tera ljude na nasilno ponašanje.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbia

    3. jul 2014 | 18:08

    Svakom narkomanu,pedofilu,geju,silovatelju metak u glavu i kraj hoćemo čist svet

  • Carapan

    3. jul 2014 | 18:33

    Moderan svet ! Ja bih sve te frajere i sto prave i ove sto prodaju i one sto konzumiraju po kratkom postupku metak u celo!

  • Vuk Karadzic

    3. jul 2014 | 18:29

    Svet ide pravo u ambis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA