Predsednik opštine napao novinarku!

 
  • 0

Novinarka TV AS optužuje prvog čoveka Žagubice da ju je napao i povredio. - Imam potres mozga, tužiću ga - kaže Aleksandra Đorđević. - To je sve režirano, vlasnik njene televizije biće moj protivkandidat - tvrdi Dragi Damnjanović

Novinarka TV AS iz Krepoljina Aleksandra Đorđević (24) tvrdi da je zadobila potres mozga nakon što ju je u petak uveče fizički napao predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović (54).

Do ovog napada došlo je oko 19 sati na zboru građana u Krupaji, kada je Damnjanović naredio novinarki da prestane da snima kamerom i napusti salu. Pošto ga ona nije poslušala, on je nasrnuo i na nju i na kameru.

- Ja sam zbor građana pratila na poziv meštana i ničim nisam ometala taj skup. Počela sam da snimam pre početka zbora, kad se Damnjanović još pozdravljao sa ljudima. Kad smo ušli unutra, on mi je zabranio da nastavim snimanje, a potom je više puta udario kameru, koja me je povredila - rekla je Aleksandra.

Ona je navela da je zapanjena ovakvim postupkom Damnjanovića, jer jednom lekaru pedijatru i bivšem narodnom poslaniku ne priliči da napadne novinara, i to devojku od 24 godine.

- Veoma sam razočarana i ponašanjem prisutnih ljudi, jer me niko od njih nije zaštitio, već su se stavili na stranu Damnjanovića - kaže ona.

Ona je ovaj napad odmah prijavila policiji:

- Cele noći nisam spavala, jer sam imala glavobolju i vrtoglavicu, i nekoliko puta sam povraćala. Ujutru su lekari ustanovili da se nalazim u stanju kontuzije i da sam najverovatnije zadobila potres mozga, pa ću morati da obavim još neka snimanja - rekla je Aleksandra.

Ona je najavila tužbu protiv Damnjanovića, ne samo zbog sebe, već, kako kaže, da bi zaštitila profesiju i svoje kolege, koje su sve češće na meti lokalnih moćnika.

Predsednik opštine Žagubica negira navode novinarke i tvrdi da je nije ni vređao niti fizički napao.

- Ta "divlja" televizija prati me u stopu već duže vreme i emituje razne skečeve kojima me ismeva u javnosti. Novinarku nisam ni vređao ni udarao, već sam je samo pitao na čiji poziv je došla i da li ima dozvolu da snima taj skup. Sve ovo što kažem potvrđuju i prisutni meštani, koji su je, takođe, zamolili da napusti salu i koji su kasnije o tome dali izjavu policiji - kaže Damnjanović.

On tvrdi da je ceo ovaj slučaj inskonstruisan kako bi on bio diskreditovan pred predstojeće izbore, pošto se i vlasnik TV AS Safet Pavlović kandidovao za predsednika opštine Žagubica.

Incident u Krupaji u međuvremenu je objavljen i na Jutjubu, a na snimku se vidi Damnjanović kako govori novinarki da prekine snimanje i kako, na njeno pitanje zašto da to uradi, izgovara: "Zato jer ja tako kažem". Snimak pogledajte ovde:

(D. Knežević)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA