NEZAPAMĆENE BORBE: U Ukrajini ranjeno 70 vojnika

 
  • 17

Žestoki sukobi izbili su jutros blizu grada Krasni Liman koji se nalazi pod kontrolom ukrajinskih vlasti. Proruske snage su pokušale da probiju kordon, a prema nekim izvorima, obe strane koriste oklopna vozila i tenkove

Na istoku Ukrajine u toku je velika borba ukrajinskih i proruskih snaga kakve dosad nije bilo po snazi i razmerama, gde je ranjeno 70 vojnika i oficira od kojih je polovina u teškom stanju, rekli su ukrajinski vojni izvori.

Prema tim izvorima, na koje se poziva Rojters, postoje neproverene informacije da su obe strane u borbu uključile tenkove.

Žestoki sukobi izbili su rano jutros blizu grada Krasni Liman, koji je pod kontrolom ukrajinskih vlasti od početka juna, a proruske snage navodno su pokušale da probiju kordon vladinih trupa.

- U toku je velika borba koja prevazilazi, u smislu snage i razmera, sve što je dosad viđeno - rekao je vojni izvor.

Prema tom izvoru, u sukobima bi moglo da učestvuje do 4.000 pripadnika proruskih snaga, a na obe strane su verovatno angažovani oklopna vozila i tenkovi.

- Antiteroristička operacija se nastavlja i traju borbe - potvrdio je portparol vlade Vladislav Seleznjov.

Oblasni vojni klinički centar u Odesi, jednom od najvećih gradova Ukajine, pun je ukrajinskih vojnika ranjenih u regionu Luganska i Donjecka na istoku zemlje, navodi Itar-Tas.

- Imamo 70 vojnika i oficira, a polovina njih je u teškom stanju - rekao je novinarima juče rukovodilac kliničkog centra.

- Ukoliko budu nastavili da dovoze veliki broj ranjenih, u kliničkom centru neće biti dovoljno mesta za njih i moraćemo da ih smestimo u civilne bolnice - dodao je bolnički zvaničnik, a prenosi Itar Tas.

Problem je utoliko veći što je vojni klinički centar najiskusnije lekare već poslao na istok Ukrajine gde se i vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga.

- Nedavno je avionom iz Dnjepropetrovska dovezeno 15 ranjenih, čije su povrede od vatrenog oružja uglavnom na ekstremitetima ali ima i povreda unutrašnjih organa - izjavio je zamenik šefa kliničkog centra pukovnik Juri Sakhno.

On je rekao da će mnogi od onih koji su već u kliničkom centru, morati da budu ponovo operisani i da će njihovu rehabilitacija potrajati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    19. jun 2014 | 10:51

    TO RUSI. ROKAJTE TAJ PLAĆENIČKI OTPAD. DA ZAPAMTE DANAŠNJI DAN.

  • Zadrrrt

    19. jun 2014 | 11:49

    Kad bi ih stvarno pitali,zasto se ubijaju ,zasto se mrze,vjerovatno nebi znali ni sami.Ljudi su jedina ziva bica na planeti koja se medjusobno ubijaju zarad nicega..

  • Samo pitam

    19. jun 2014 | 12:24

    Ukrajinski bataljon placenika "Ajdar"...unisten.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA