AMERIČKA TAJNA AKCIJA: Uhvaćen vođa napada na američku ambasadu (VIDEO)

 
  • 6

Ahmed Abu Katala će biti optužen i krivično gonjen kroz američki sudski sistem, ali neće biti poslat u zatvor za osobe za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije Al Kaida

SAD su saopštile da su uhvatile osobu osumnjičenu da je bila "kolovođa" napada 2012. godine na američko diplomatsko predstavništvo u Bengaziju, u Libiji.

To je bio upad tokom koga je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući američkog ambasadora.

Kako je preneo Rojters, američki zvaničnici su, između ostalog, saopštili da je Ahmed Abu Katala uhapšen u nedelju u Libiji i da ga drže na bezbednoj lokaciji van zemlje.

Saopšteno je i da nije bilo civilnih žrtava u toj akciji i da je celokupno američko osoblje koje je bilo uključeno u hvatanju bezbedno napustilo Libiju.

Jedan od zvaničnika je rekao da će Katala biti optužen i krivično gonjen kroz američki sudski sistem i da neće biti poslat u zatvor u Gvantanamu, na Kubi, za osobe za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije Al Kaida.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trifke

    18. jun 2014 | 10:58

    Ameri su goli Olos smradovi nevidjeni. Oni nas Bombardovali a mi im se slihtamo. Kakvi god da jesu Rusi ipak nas nikada nisu Bombardovali.

  • General Norijega

    18. jun 2014 | 14:53

    Tajna akcija,tajne sluzbe,tajnim agentima,na tajnom zadatku,hapšenja tajnog teroriste !

  • Carapan

    18. jun 2014 | 15:06

    A sa cijom dozvolom oni ulaze u tudju zemlju i hapse strane drzavljane ? Zamislite srbi odu u ameriku i uhapse klintona !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA