TURSKI HAKERI UPALI NA KURCOV SAJT: Ko si bre, ti, mali? (FOTO)

 
  • 19

- Ti nisi taj koji će da odlučuje kako će da govori naš premijer - poručila je grupa hakera koji se nazivaju "Akincilar"(akindžije, nekadašnji turski konjanici ­razbojnici)

Turski hakeri upali su na zvanični sajt austrijskog ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca i na nemačkom, turskom i engleskom ostavili natpis "Ko si bre, ti, mali!". Ovo je, po svemu sudeći, odmazda za Kurcovu kritiku Erdoganove privatne posete Beču tokom koje će on održati niz predizbornih govora uoči predsedničkih izbora u Turskoj ovog leta.

- Ti nisi taj koji će da odlučuje kako će da govori naš premijer - poručila je grupa hakera koji se nazivaju "Akincilar"(akindžije, nekadašnji turski konjanici ­razbojnici).

Pored Erdoganove slike, na podrugljivoj poruci hakera na sajt ministra Kurca postavljena je i slika Sulejmana Veličanstvenog. Ovaj sultan je osvojio Beograd 1521. godine i neuspešno opsedao Beč 1529. godine. Na ne baš najboljem nemačkom, "akindžije“ kažu da je Erdogan potomak Sulejmana Veličanstvenog i da Evropa strepi od njega.

Kurcov portparol potvrdio je bečkom dnevnom listu Kurir (Kurier) da je na delu ministrove internet ­stranice, gde fanovi mogu da "okače" svoje slike, puna tri sata zaista stajala ova poruka "akindžija". Portparol dodaje da je ministar bio "opušten" i da ga hakeri nisu posebno impresionirali.

(Telegraf.rs / Izvor: hurriyetdailynews.com)

Video: Odalović: "Zabrana ulaska srpske robe na KiM svima donela samo štetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bracala93

    17. jun 2014 | 17:18

    Ne dirajte nam Kurca Sebastijana ooo turciiii

  • Carapan

    17. jun 2014 | 17:14

    Mogu da ga mrze i ako im se nesvidja ne napuste Austriju

  • Haug

    17. jun 2014 | 19:19

    U oslu u norveskoj sekirom na imama, kad polude ovi desnicari od finske do austrije i od francuske do nemacke bice bezanije glavom bez obzira i turci.marokanci.arapi kinezi a i balkanci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA