Vanredna situacija još u pet opština!

 
  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je vanredna situacija ukinuta izuzev u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik

Republički štab za vanredne situacije ukinuo je danas vanrednu situaciju u više opština, ali je ona ostala na snazi u sredinama koje su bile najteže pogođene poplavama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je vanredna situacija ukinuta izuzev u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik.

U tim sredinama odluka o vanrednoj situaciji važi i dalje što će pomoći sanaciji šteta, naveo je Stefanović dodajući da u njima nema dalje realne opasnosti.

- Ovo radimo kako bismo pomogli ljudima da brže obave poslove sanacije - poručio je Stefanović.

On je preneo da je pre sednice Sštaba za vanredne situacije, premijer Aleksandar Vučić sa predsednicima opština koje su pretrpele štete od poplava razgovarao o tome koji je najbolji način da se pomogne u rešavanju situacije.

- U razgovoru sa njima, kako bi se olakšala situacija i brže sprovela sanacija, doneli smo zaključak da, osim u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik, ukinemo vanrednu situaciju - objasnio je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA