Poreska uprava zove paušalce na proveru!

 
  • 2

Poziv Poreske uprave se odnosi na obveznike samostalnih delatnosti kojima je povećan iznos paušalnog poreza, a koji smatraju da postoji osnov za njegovo preispitivanje

Poreska uprava Srbije pozvala je sve paušalce da se jave toj instituciji, kako bi proverili razloge za povećanje poreza. Poziv Poreske uprave se odnosi na obveznike samostalnih delatnosti kojima je povećan iznos paušalnog poreza, a koji smatraju da postoji osnov za njegovo preispitivanje, kako bi se u Poreskoj upravi proverili razlozi povećanja i razmotrila njihova rešenja.

Iz Poreske uprave podsećaju da su uslovi, kriterijumi i elementi za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti definisani uredbom koja je u decembru 2013. godine izmenjena i kada je došlo do promene visine osnovice za odredjene kategorije obveznika.

Advokati su tom izmenom raspoređeni u grupu sa ostalim visokoškolovanim pružaocima usluga, dok je posebna grupa u kojoj su do tada bili brisana.

Takođe, za veliku većinu zanatskih delatnosti polazna osnovica za utvrđivanje poreza je smanjena.

Iz Poreske uprave ističu da pored razvrstavanja po grupama delatnosti koje imaju jedinstvenu polaznu osnovicu za utvrđivanje paušalnog poreza, na visinu poreza utiču ostvarena prosečna zarada, odnosno opštini, kao i primena dodatnih korektivnih kriterijuma (poslovna reputacija, tržišni uslovi...).

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. jun 2014 | 18:05

    A koji je osnov za povecanje pausalca? Dal mozda nije skocio standard?

  • Kopač kontejnera

    11. jun 2014 | 21:44

    Za advokate treba da se uvede fiskalna kasa. Njihove usluge su preskupe, a porez im je premali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA