SAMO U RUSIJI: Poplava donela raketu pred kuću (VIDEO)

 
  • 2

Misteriozni objekat koji se pojavio pred kućom jednog policajca u jednom ruskom selu odmah je postao predmet raznih spekulacija, a najpopularnija je postala ona po kojoj je u pitanju deo rakete

U selu Malougranjevo u Rusiji koje je bilo pogođeno velikim poplavama pojavio se ogroman misteriozni objekat koji je voda donela do kućnog praga seoskog policajca.

Odmah su se pojavile brojne teorije o tome šta je taj objekat, a najpopularnija je postala ona po kojoj je zapravo reč o delu rakete, jer se do sada dešavalo da rakete lansirane sa Kosmodroma u Kazahstanu preleću taj deo Rusije.

Sajt Raša tudej navodi da ruski blogeri tvrde da je u pitanju ogromna interkontinentalna balistička raketa.

Međutim, usled nedostatka znakova korišćenja raketnog goriva neki su došli do drugog zaključka, a to je da je misteriozni objekat u stvari deo ugašene interkontinentalne balističke rakete, navodno zakopane negde u blizini.

Potom su usledile spekulacije o tome koliko je obejkat opasan po zdravlje. Tako su se meštani, bez obzira u koju teoriju veruju, ipak složili oko jedne stvari: objekat mora da je veoma opasan i da sada vlasti pokušavaju da sakriju grešku.

Međutim, prava istina u stvari i nije toliko uzbudljiva, piše dalje Raša tudej.

Lokalnoj TV stanici OTV njuz Aleksej Jaškin, profesor koji predaje o raketama, je objasnio da na osnovu njegovog dugogodišnjeg iskustva bavljenja raketama može da tvrdi sa sigurnošću da je veliki objekat koji je doplivao u selo Malougrenjevo prazno kućište raketnog motora, najverovatnije zaostalo još od vremena SSSR kada je u tom regionu postojala hemijska fabrika.

Lokalni zvaničnik je objasnio da je vlasnik zapravo hteo da iskoristi taj objekat za čuvanje vode. Pronašao je tu cev na otpadu i odneo ju je u baštu.

- Nikakva raketa nije pala na nas - rekao je on.

Postoji, ipak, malo istine da ova cev ima veze sa raketom. Naime, kako izveštava Raša tudej, svemirski stručnjaci identifikovali su ovaj objekat kao rezervoar za gorivo interkontinentalnog balističkog projektila. Hemijsko postrojenje u Bijsku, najvećem gradu u tom regionu, nekada je punilo takve tankove raketnim gorivom. Ministarstvo odbrane je 90-ih naložilo prekid punjenja, a postrojenje je imalo veliki broj takvih rezervoara u skladištu.

Žiteljka Malugrenjeva Tatjana Ždanova, koja je potvrdila da rezervoar pripada njenoj porodici, rekla je da je tank bio u njihovom dvorištu, a onda ga je odnela poplava.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Video: Odalović: "Zabrana ulaska srpske robe na KiM svima donela samo štetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA