POMAGAJTE: Devojčici (13) hitno potrebna krv!

 
  • 16

Ekipa Telegrafa apeluje na sve koji mogu (sa B pozitivnom ili negativnom krvnom grupom) da pomognu 13-godišnjoj Zorici Kelečević koja boluje od leukemije, tako što će se uputiti na Institut za transfuziju i donirati neophodnu krv za ovu devojčicu

Trinaestogodišnjoj Zorici Kelečević dijagnostikovana je akutna limfna T91 T leukemija i hitno su joj potrebni trombociti grupe B (pozitivna ili negativna grupa).

Svaki trenutak je za ovu devojčicu iz Banja Luke koja se leči na Institutu za majku i dete dragocen, a prema rečima njenog oca Dragana, bolest koja joj je dijagnostikovana pre svega dva meseca brzo napreduje te joj je krv hitno potrebna.

- Našoj Zorici hitno treba krv kako bi se nivo trombocita što pre podigao i kako bi mogla da pristupi neophodnoj hemoterapiji - objasnio je Dragan zahvaljujući se unapred svim humanim ljudima koji će pomoći njegovoj ćerki.

Ekipa Telegrafa apeluje na sve koji žele i mogu s pomenutom krvnom grupom da dođu na Institut za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39, Beograd), radi provere kompatibilnosti i pomognu Zorici.

(K. V.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nermin mirela

    10. jun 2014 | 15:21

    Ev ja cu dati krv.. Samo neznam kako gdje..

  • anita

    10. jun 2014 | 14:34

    ja sam b+ moj muz takodje,molim vas da me neko od admina ili roditelji kontaktiraju,dala bih krv,kostanu srz ili sta god da treba ali sam daleko od Beograda,da li moze neko da me uputi kako da stupim u kontakt sa njima,pa ako sam kompatibilna da se dogovorimo da se vidimo u sto kracem roku...

  • bojan

    10. jun 2014 | 15:29

    ja sam B+ al sam 150 km od beograda rado cu dati krv za devojcicu nek mi se neko javi ili posaljite br telefona gde mogu da se javim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA