MISTERIOZNO: Pocrvenela reka Despotovica!

 
  • 14

Reka Despotovica je obale Gornjeg Milanovca danas obojila u crveno. Ekološki inspektori ne znaju šta je prouzrokovalo ovu promenu boje

Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac od podneva je potpuno crvena, a opštinski ekološki inspektor kaže da ne zna šta je moglo da prouzrokuje ovakvu promenu boje.

Crvena boja se širi iz gornjeg toka reke na gradskom području, pa je meštanima pored reke, prepoučeno da ne koriste vodu.

- Hitno smo pozvali Republičku vodoprivrednu inspekciju i očekujemo da dođu i uzmu uzorke, da bi utvrdili šta se dogodilo sa vodom u ovoj reci - rekla je Radica Marić, opšinski ekološki inspektor i dodala da ne zna šta je prouzrokovalo promenu boje, kao ni da li je u pitanju otrovna supstanca.

Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave, a uliva se u reku Dičinu, čija je voda takođe promenila boju. Despotovica je često na udaru otpadnih voda, pa je tako sliv ove reke 2007. poplaveo zbog zagađenja iz kompanije "Zvezda Helios".

Tokom poplava, boju je promenila i reka Crnica u Paraćinu, koja je ulice ovog grada tada obojila u crveno.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Odalović: "Zabrana ulaska srpske robe na KiM svima donela samo štetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    6. jun 2014 | 16:28

    Procitajte Jovanovo Otkrovenje braco pravoslavna pa ce vam biti jasno

  • Pravoslavac

    6. jun 2014 | 18:37

    Procitajte sveto pismu..nzm tacno koja od 7 andjelskih truba reke i mora pocrvene kad andjeo zatrubi..ovo nije prvi put...u kini u indiji,brazilu slicno se desava..

  • ComingSooN

    6. jun 2014 | 16:28

    Au najezio sam se sve sto je Baba Vanga pricala to se i dogadja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA