HUMANO: Trinaestočlana romska porodica dobila krov nad glavom

 
  • 1

Opština Pirot poklonila kuću supružnicima Arivović, u kojoj će živeti sa petoro dece i šestoro unučadi

Trinaestočlana romska porodica Arivović, iz sela Izvor kod Pirota, dobila je na poklon kuću za čiju kupovinu je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 7.000 evra.

Glava porodice Nenad Arivović ne krije veliku sreću što je njegova porodica po prvi put dobila svoj dom.

- Do sada smo živeli u socijalnoj kući iznad sela, koja je bila na klizištu. Kuća je bila mnogo mala, sa malo kreveta, pa smo morali da spavamo na smenu jer nije bilo kreveta za sve - kaže Nenad za Telegraf.rs.

On dodaje da od 13 članova porodice niko ne radi.

- Ja pomažem u Narodnoj kuhinji gde delim obroke, a oni mi daju hleb da mogu da prehranim decu. Platu ne primam, ali sam im zahvalan i na tome, jer bar za hleb ne moram da brinem. Jedini prihod je socijalna pomoć koju prima supruga Najda. Osim mene i supruge, u novoj prostranoj kući sa velikim dvorištem živeće i petoro naše dece i još šestoro unučadi - objašnjava Nenad.

Pomoćnik predsednika opštine Pirot Boban Nikolić čestitao je porodici Arivović useljenje i najavio da će još porodica sa ovako teškim materijalniim statusom dobiti svoje nove domove.

- Kuće u gradu su višestruko skuplje pa nemamo para da im na taj način pomognemo, ali kupovina kuća u selima se pokazala kao odlično rešenje za porodice koje nemaju svoje domove - rekao je Nikolić.

(Goran Petrović)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Markovic

    9. mart 2012 | 16:53

    Nije losa ideja. bar ce se ljudi zadrzati na selu ako nista drugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA