MINISTAR UKRAJINE: Građani, ubiće vas, ostanite u domovima (FOTO)

 
  • 12

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine je naveo na svom Fejsbuk profilu da ne treba izlaziti napolje kako bi "izbegli da rizikuju svoje živote" i dodao da besni "veoma intenzivna pucnjava" od jutra u malom obližnjem gradu Semenivka

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov pozvao je danas stanovništvo na istoku zemlje da ne izlazi i ostane u zatvorenom prostoru zbog eskalacije sukoba sa proruskim snagama.

Avakov je, na svojoj Fejsbuk stranici, upozorio stanovnike Luganska, Slavjanska i susednih gradova Kramatorsk i Krasni Liman da ostanu u svojim domovima, javljaju agencije.

Ministar je naveo da ne treba izlaziti napolje kako bi "izbegli da rizikuju svoje živote" i dodao da besni "veoma intenzivna pucnjava" od jutra u malom obližnjem gradu Semenivka, prenela je agencija AFP.

Vladine trupe su angažovane u intenzivnim sukobima protiv pro-ruskih pobunjenika u istočnom gradu Slavjansk i prema pisanju Avakova "ofanziva je ušla u odlučujuću fazu", dodaje AP, a to je potvrdio i novinar američke agencije koji je nedaleko od grada čuo stalnu pucnjavu iz pištolja i artiljerije i video crni dim kako se uzdiže nad Slavjanskim.

Pisanje Avakova usledilo je dan pošto je nekoliko stotina naoružanih separatista napalo ukrajinske graničare na graničnoj ispostavi nedaleko od Luganska, koja je smatra za jednu od najvećih pobunjeničkih ofanziva u sedmonedeljnoj pobuni kada je pet pro-ruskih pripadnika ubijeno i nekoliko ranjeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUNCE

    3. jun 2014 | 11:56

    JOJ MAJKO MILA, KADA VAS PUTIN NAGAZI ZA PAR DANA, SAMO DA PRODJE FESTA 6 JUNA, PA DA VIDIS KAKO ZIKONO KOLCE IGRATE BEZ MUZIKE, SAMO JOS MALO, MISLI DA JE DATUM 11 ili 13 JUN 2014......POZDRAV SA SEVERNOG POLA

  • nedo

    3. jun 2014 | 15:22

    Laziraju minuse da bi pripremili narod Srbije za uvodjenje sankcija Rusiji!

  • Милорад сомборац

    3. jun 2014 | 13:04

    Грађани, останите у домовима, УБИЋЕМО ВАС.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA