Proterane Iranke skinule se u spotu protiv seksualnog ugnjetavanja (VIDEO)

 
  • 0

Islamska religija zahteva da budemo skrivene, vezane i pokorne. Golotinja je najbolji vid pružanja otpora seksualnom ugnjetavanju, rekla je Marajam Namazi, autorka "Golog revolucionarnog kalendara"

Grupa proteranih Iranki, skinula se za potrebe promotivnog spota koji predstavlja protest protiv seksualnog ugnjetavanja žena u Iranu.

Iranke koje inače žive u Evropi, nakon što su proterane iz Irana, pozirale su nage pred kamerom, a glavni slogani promotivnog spota su "Moje telo moj izbor" i "Verujem u ravnopravnost žena i muškaraca".

Ovaj spot  je, između ostalog, urađen i da bi promovisao "Goli revolucionarni kalendar" koji je napravljen za Dan žena.

Pravljenje kalendara i promotivnog spota je podstaknuto slikom egipćanke Alaje Magde Elmahdi, koja je nedavno na svom blogu postavila svoju nagu fotografiju kao protest protiv ženskog ugnjetavanja.

Potez Elmahdijeve, koja se otkrila na Srednjem istoku, izazvao je mnoge negativne komentare u kojima su je mnogi optuživali kao prostitutku.

Marajam Namazi, autorka kalendara kaže da je golotinja važno oružje protiv seksualnog ugnjetavanja žene.

- Islamska religija je opsednuta ženskim telima - rekla je Namazijeva za Internešnal Biznis Tajms.

- Ali isto tako zahtevaju da budemo skrivene, vezane i pokorne. Golotinja je najbolji oblik protivljenja ovim merama i ključna je za pružanje otpora.

U kalendaru se nalazi i slika iranske glumice Golšifteh Farahani koja je bila proterana iz Irana jer je pozirala naga za Francuski magazin.

Dvadesetosmogodišnja glumica, koja se proslavila ulogom sa Leonardom Di Kaprijem i Rasel Krouom, kaže da je bila kontaktirana od Iranske vlade i da su joj  nakon objavljivanja fotografija za francuski magazine Madam le Figaro izričito rekli da se ne vraća kući.

(Isidora Danić)

 

 

 

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA