Ukinut pritvor osumnjičenima za širenje panike preko Fejsbuka!

 
  • 0

- Krivično veće je našlo da ne stoje zakonski razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je opasnost da bi mogli da ponove delo, posebno imajući u vidu da niko od njih nije ranije osuđivan - rečeno je u Višem sudu

Krivično veće Višeg suda u Beogradu danas je ukinulo pritvor trojici optuženih da su preko društvenih mreža širili paniku u vreme vanredne situacije i omogućilo im da se brane sa slobode.

Kako je rečeno agenciji Beta u Višem sudu, Krivično veće uvažilo je žalbe trojice optuženih, uz ocenu da ne stoje razlozi za određivanje pritvora.

- Krivično veće je našlo da ne stoje zakonski razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je opasnost da bi mogli da ponove delo, posebno imajući u vidu da niko od njih nije ranije osuđivan - rečeno je u tom sudu.

Osumnjičeni su optuženi da su objavljivali lažne podatke o broju nastradalih u poplavama. Oni se terete za krivično delo širenje panike i nereda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Viši sud u Beogradu je ranije odredio pritvor do 30 dana za troje osumnjičenih da su preko društvenih mreža na Internetu širili paniku.

Osumnjičeni se terete za krivično delo "šširenje panike i nereda” u pokušaju za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je danas Tanjugu tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je precizirao da je pritvor odredjen za I.M, K.M. I T.P, protiv kojih je beogradska policija podnela krivičnu prijavu 20. maja, a dva dana kasnije sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka I da će uskotro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA