Snimak zverskog prebijanja deteta ponovo kod tužioca!

 
  • 15

Ukoliko se utvrdi da je majka kriva za nasilje nad detetom i da su nadležne službe učinile propust, čitav postupak će se ponoviti

Treće tužilaštvo u Beogradu zatražilo je na uvid snimak na kome se vidi kako S. Ž. B, profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu, brutalno tuče M. B. svoje, tada dvogodišnje dete.

Prvo tužilaštvo u Beogradu 2010. godine odbacilo je krivičnu prijavu protiv majke jer nije bilo dovoljno dokaza da je počinila nasilje nad detetom, koje bi uskoro trebalo da napuni sedam godina. Bivši suprug je nakon toga nastavio da je goni po privatnoj tužbi.

Ukoliko se utvrdi da je majka kriva za nasilje nad detetom i da su nadležne službe učinile propust, čitav postupak će se ponoviti, prenosi "Alo".

- Ako se utvrdi i promil odgovornosti majke ili stručnih lica koja su dete dodelila majci na staranje, tužilaštvo će pokrenuti istragu protiv njih. Tužilaštvo je zatražilo da mu se na uvid dostave kompletni spisi kako bi se ispitalo da li su detetu ikad konstatovane povrede, kao i da bi se videlo da li je neko u lancu odgovornih zloupotrebio svoj položaj - navodi izvor ovog lista.

Profesorka S. Ž. B, inače glavni akter snimka koji je poslednjih dana preplavio društvene mreže, priznala je da je tukla dete, ali da je snimak montiran. Kako je dodala, to se događalo zbog toga što je otac dete namerno navodio na nestašluke. Kako tvrdi, video je nastao 2009. godine jer je kamere po stanu "na kvarno" postavio njen suprug.

Otac deteta S. B. prošle godine ponovo je podneo krivičnu tužbu protiv bivše supruge i radnika Centra za socijalni rad koji su joj sina dodelili na staranje. On nije želeo da govori o snimku. Inače, na njemu se i on pojavljuje, ali ne uzima sina u zaštitu već samo postavlja pitanje supruzi: "Zašto biješ dete svaki dan?".

U Ministarstvu za rad i socijalnu politiku napomenuli su da i oni prate ovaj slučaj. Video snimak možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin Dzukela

    29. maj 2014 | 13:57

    Ova zena je bolesna,vidi se i po reakcijama,nestrpljenju da problem resi razgovorom. Nju iznervira dete od 2 godine do te mere da ga zverski bije. To jednostavno nije normalno. Imam dete od 4 godine,hiljadu puta ti dodje da ga izlemas,ali normalan,stalozen covek stane i kaze sebi cekaj bre to je samo dete,polako..i samo razgovor uz medjusobno postovanje...ova je za neke lekove za smirenje zrela u najmanju ruju

  • stojan protic

    29. maj 2014 | 14:34

    Da sam joj muz i da sam video ovaj snimak polomio bih joj i ruke i noge bez razmisljanja

  • maja marinkovic

    29. maj 2014 | 14:12

    To nije majka to je zena monstrum i to treba strpati u ludnicu iza resetaka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA