SAD U PANICI: Amerikanci hitno da napuste Libiju

 
  • 5

- Stejt department je ograničio broj zaposlenih u ambasadi u Tripoliju iz bezbednosnih razloga i u mogućnosti je da pruži vrlo ograničene usluge američkim državljanima u Libiji - poručio je Stejt department

Lider libijske ekstremističke grupe Ansar al-Šarija upozorio je SAD da se ne mešaju u krizu u Libiji ili će ih snaći gora sudbina nego u Somaliji, Iraku i Avganistanu.

Američki Stejt departmernt preporučio je Amerikancima u Libiji da "odmah napuste tu zemlju".

- Stejt department je ograničio broj zaposlenih u ambasadi u Tripoliju iz bezbednosnih razloga i u mogućnosti je da pruži vrlo ograničene usluge američkim državljanima u Libiji - poručio je Stejt department, navodi AFP.

Situacija u Libiji se pogoršala pošto je zbog sukoba između paravojnih formacija u zemlji zavladala anarhija.

Vašington smatra grupu Ansar al-Šarija stranom terorističkom organizacijom i ona je optužena da stoji iza napada na američki konzulat u Bengaziju 2012. u kome su poginuli ambasador SAD Kris Stivens i još tri Amerikanca.

Muhamed Zahavi, šef brigade Ansar al-Šarije u Bengaziju, optužio je američku vladu da podržava odmetnutog bivšeg generala Halifa Haftara koji je počeo kampanju čišćenja Libije od islamističkih ekstremista, navodi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA