U Srbiji ima 28.000 više penzionera nego zaposlenih!

Podaci Ministarstva finansija pokazuju da radno mesto trenutno ima 1.698.000 ljudi, što je za 17.000 manje nego na početku ove godine

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nin
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • j

    31. maj 2017 | 14:22

    To vam samo govori da je ranije bilo vise zaposlenih u srbiji, ti penioneri su negde morali da rade da bi sada bili penzioneri, amim tim dolazimo do toga da je prosecni vek penzionera oko 20 godina, a radnika 40 godina,zakljucijemo da je neka bilo 60% vise zaposlenih nego danas, i to je jos jedan od razloga zasto zivimo ovako, i jos su ti penzioneri sve poremeceni sto glasaju tako kako glasaju i dovode mlade u tu situaciju danas, oni su zavrsili svoj rad i sto bi oni galasali, treba da glasa narod kome treba leba

  • Milisav Petrovic

    30. maj 2014 | 09:29

    Ako drzava nastavi da drzi previsoke poreze i doprinose na zarade jos vise radnika sa legalnog rada ce biti prevedeno u rad na crno. Trenutno 700 hiljada radnika u Srbiji radi bez ikakvih prijava, na neke fiktivne ugovore. Kao sto vidite, radnika ima vise stotina hiljada vise od penzionera. Na zalost, drzava ne zeli da ti radnici budu prijavljeni: ne zeli da budu puni PIO fondovi, da imamo neuporedivo bolju zdravstvenu zastitu, da penzioneri imaju vece penzije, prosvetni i zdravstveni radnici vece plate. A zasto drzava zeli da se zaduzuje, to neka odgovori neko iz drzave.

  • iznogud

    28. maj 2014 | 13:20

    prvo tacno je da smo stara nacija i da je prosek starosti43 god.drugo vecina tih penzionera je zaradila i placala pio.trece istina je daje piobankarska organizacija u koju samo ulazes bez mogucnosti da podignes svoj novacza koji nedobijas kamatu.cetvrto istina je daje veci deo fonda isao u stambenu izgradnju plus samodoprinosi.peto samo pronadjite pljackase stambenog i penzionog fonda,povratite novac i krenite ispravno.sesto sigurno ima vise zaposlenih jer svaki drugi uspesni biznismen neplaca doprinose i neprijavljuje radnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA