EU daje 65 miliona evra za Srbiju i BiH!

 
  • 13

Prioritet je obezbeđivanje pijaće vode, osnovnih potreba, kao i pribora i pomagala za sušenje i rehabilitaciju oštećenih domova

Evropska komisija je izdvojila 65 miliona evra dodatne pomoći za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, namenjenu saniranju posledica poplava. EU navodi da je reč o dodatnom paketu pomoći uz postojeće aktivnosti Evropske komisije namenjene prevazilaženju posledica katastrofe.

Od toga tri miliona evra namenjeno je najugroženijim ljudima u obe zemlje kako bi se rešile najhitnije potrebe, pre svega za nabavku hrane, zdravstvenu zaštiti, čišćenje kanalizacije i prve pomoći oko smeštaja.

Prioritet je, navodi se, obezbeđivanje pijaće vode, osnovnih potreba kao što su nabavka ćebadi, dušeka, kreveta, platna, kao i pribora i pomagala za sušenje i rehabilitaciju oštećenih domova.

Ova sredstva biće kanalisana preko Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i drugih partnerskih organizacija na terenu.

Preostala 62 miliona biće upotrebljeno za rekonstrukciju pogođenih područjima, pre svega za najhitnije potrebe. Sredstva su izdvojena iz prethodnih programa u okviru Fondova za pretpristupnu pomoć. Novac će biti dostupan do kraja juna, navodi se.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niski

    27. maj 2014 | 20:41

    Zivi bili pa videli. Ma 100 milijarde da daju opet ce reci da nema para u budzetu. To je bre Srbin...ima para u Srbiji ali ima mnogo vise lopova... cetiri godine radim u jednoj radnji gde ispekcija nikad nije naravno nisam prijavljen. Sta cu kad moram. Za minimalac.

  • 007

    27. maj 2014 | 20:09

    Pa oni rekose milijardu.pa to su nasa braca kako samo 65 mil. A mi samo evropa evropa hvala braci nemcima hvala braci slovencima hvala hvala hvala I samo hvala

  • Zakon

    27. maj 2014 | 21:49

    Malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA