UZNEMIRUJUĆE: Dvesta mrtvih u Donjecku, proglašeno primirje (FOTO)

 
  • 32

Broj žrtava sukoba u Donjecku, na istoku Ukrajine, možda će dostići 200, izjavio je danas predsednik samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin

U Donjecku je proglašeno primirje između pripadnika snaga za samoodbranu i ukrajinskih snaga bezbednosti, objavio je gradonačelnik Donjecka Aleksandar Lukjančenko.

U međuvremenu, prema rečima predstavnika narodne vojske Donbasa, ukrajinska vojske se nakon sukoba na donjeckom aerodromu pregrupiše i priprema za čišćenje grada.

Nema tačnih informacija o vremenu izvođenja vojne operacije. U Donjecku su juče vođene borbe, posebno oko međunarodnog aerodroma i železničke stanice. Pripadnici snaga za samoodbranu morali su da se povuku duboko u grad, prenosi Srna.

Broj žrtava sukoba u Donjecku, na istoku Ukrajine, možda će dostići 200, izjavio je danas predsednik samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin.

Na novom kontrolnom punktu u blizini Šahtjora nestala su četiri posmatrača OEBS. Stalni predstavnik Rusije u OEBS-u Andrej Kelin zatražio je momentalno puštanje posmatrača.

Posmatrači misije OEBS kretali su se iz Donjecka ka Lugansku, a nestali su u povratku iz ovog grada.

Lider Narodne Republike Donjeck, Denis Pušilin rekao je da snage Donbasa ne znaju gde su posmatrači OEBS, ali i da se od samoproklamovanih vlasti u Kijevu može svašta očekivati.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da sada u potpunosti kontroliše aerodrom posle žestokih sukoba. Ukrajinske snage su u ovim okršajima koristile borbene avione i helikoptere.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA