Karađorđevići odneli humanitarnu pomoć u Paraćin

 
  • 14

Karađorđeviće je prilikom posete Paraćinu dočekao Saša Paunović, gradonačelnik ovog grada, i upoznao ih sa razmerama nesreće koja je zadesila ovaj grad tokom poplava

Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Petar posetili su Paraćin i odneli humanitarnu pomoć žrtvama poplava. Pomoć je bila namenjena kako ugroženima u ovom gradu, tako i štićenicima manastira Sveta Petka u Izvoru pored Paraćina, u kome se monahinje brinu o deci ometenoj u razvoju.

Karađorđeviće je dočekao Saša Paunović, gradonačelnik Paraćina i upoznao ih sa razmerama nesreće koja je zadesila ovaj grad tokom poplava. Oni su doneli vodu, hranu u konzervama, pelene i odeću i predali ih kriznom štabu grada.

Zatim su u pratnji gradonačelnika Paunovića obišli grad i razgovarali sa građanima Paraćina. Lično su doneli pomoć za nekoliko porodica najviše pogođenih ovom prirodnom katastrofom.

Karađorđevići su zatim otišli u manastir Svete Petke izvorske, na 20 kilometara od Paraćina, gde su ih dočekali igumanija mati Glikerija, monahinje i štićenici. Oni su i u manastir doneli pomoć, koju je prikupila humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, kao i invalidska kolica dar humanitarne organizacije Lajflajn Čikago.

(Telegraf.rs)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. maj 2014 | 02:11

    Dzaba se trudis. Bolje vise nauci taj srpski.

  • Љиљана

    27. maj 2014 | 12:49

    Да нам је монархије (монарх чувар Устава) где би нам крај био? Неби изгубили Косово, а са оваквима који су један минут у једној партији, затим у другој, све ради новца, нама нема бољитка. Свиђа ми се идеја да се помоћ дели појединцима а не преко неких удружења, па помоћ оде у нечије продавнице, а онда се препродаје.

  • patriota

    27. maj 2014 | 08:34

    Odakle su doneli pomoc,kad i oni zive od humanitarne pomoci ovog naroda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA