Pomoć kosovskih specijalaca u poplavama je cinizam!

 
  • 33

Prištinske vlasti ponudile su Srbiji kao pomoć u poplavama specijalne jedinice za zaštitu od prirodnih katastrofa Kosovskih snaga bezbednosti uz napomenu da su "one voljne da idu sa opremom u Srbiju, ako Vlada Srbije to zatraži". Kancelarija za Kosovo i Metohiju smatra to cinizmom i nekorektnošću prištinskih vlasti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je zaprepašćena cinizmom i nekorektnošću prištinskih vlasti, koje su ponudile Beogradu pomoć specijalnih jedinica za zaštitu od prirodnih katastrofa Kosovskih snaga bezbednosti koje, kako se navodi, asociraju na mnogobrojne zločine.

Kako se navodi pomoć je ponuđena uz napomenu da su "one voljne da idu sa opremom u Srbiju, ako Vlada Srbije to zatraži".

- U trenutku dok se u Srbiji prebrojavaju nastradali i evidentira šteta nastala u, do sada nezapamćenim poplavama, Hašim Tači, nudi pomoć onih snaga koje srpski narod na Kosmetu pamti samo po zlu - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju da su Kosovske snage bezbednosti izrasle ispod šinjela zloglasne OVK i da asociraju na mnogobrojne zločine o kojima se ćuti, a koji će, kako se navodi, formiranjem Specijalnog međunarodnog suda za ratne zločine, konačno biti rasvetljeni.

- Nedopustivo je da, dok ceo civilizovani svet u ovom trenutku saoseća sa Srbijom i šalje nesebičnu pomoć, Hašim Tači koristi dane žalosti da preko medija, u predizborne svrhe, promoviše takozvanu Vojsku Kosova - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    25. maj 2014 | 12:06

    Takvi su oni ali ih evropa podržava. Dobro je da nisu napali Srbiju, jer tako to hijene rade sa ranjenom životinjom.

  • bube gr

    25. maj 2014 | 13:35

    Zasto ne, kosovo je priznato od skoro celog sveta. Ljudi ( kakvi takvi), nudili su nam pomoc. Jok , mi smo neko i nesto, mi cemo da biramo ko ce da nam pomaze. Pa nemacka koja nas je sa amerikom 1999. bombardovala , a u drugom svetskom ratu unistila, poslala je svoje ljude sa vidljivim obelezjima na uniformama, hrvatski spasioci su takodje imali vidljiva hrvatska obelezja na uniformama. Ako mislite da kosovo i dalje pripada Srbiji, ajde idite pustite cecu, draganu , miroslava i okrenite prase negde na nekom izletistu, i nek vam auta sa Srpskim tablicama budu na parkingu..... videcete posle 30-40 minuta da li je kosovo i dalje nase. Ili posaljite decu u neki grad, nek setaju sa dresom od Partizana, cz ili od nase reprezentacije ....

  • Jovana

    25. maj 2014 | 14:27

    Da ste 99te branili Kosovo kao sad obrenovac,i dalje bi bilo nase! Ovako oni imaju svoju drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA