Ugalj ponovo stiže u TENT, proizvodnja struje posle vikenda

 
  • 0

Prvi vagoni sa ugljem iz "Kolubare" uspešno stigli u obrenovačke elektrane. Očekuje se da će uslovi za pokretanje blokova i proizvodnju struje biti ostvareni posle vikenda

Posle višednevnog prekida saobraćaja na pruzi Vreoci-Obrenovac, nastalog zbog razornih posledica poplava koje su zadesile Obrenovac i okolinu, u Termoelektranu "Nikola Tesla" B od juče stižu prvi vozovi sa lignitom iz Rudarskog basena "Kolubara".

U četiri železničke kompozicije dopremljeno je više od 4.500 tona kolubarskog lignita. To su prve količine uglja koje su posle sedam dana pristigle na deponije Teslinih termoelektrana.

Istovremeno sa normalizacijom dovoza uglja u TENT B, užurbano se obavljaju i pripreme za normalizaciju proizvodnje električne energije u TENT A, pošto je jutros stigla parna lokomotiva koja će poslužiti za zagrevanje mazuta, koji je neophodan za ponovno pokretanje bloka A 1.

Očekuje se da će sinhronizacija bloka A 1, inače najstarijeg u TENT-u, biti obavljena tokom vikenda, čime će biti stvoreni uslovi za pokretanje i ostalih blokova. Može se očekivati i skori dolazak vozova sa lignitom u tu elektranu.

Blokovi u termoelektrani TENT A su zbog nadiranja vode u neka od vitalnih postrojenja, morali da budu ugašeni u petak, 16. maja.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA