NEMA ODMORA! Volonteri, potrebni ste Krupnju!

 
  • 0

Prva radna akcija, nakon 25 godina biće organizovana u Krupnju, u subotu 24. maja, kada će svi koji to žele moći da daju svoj doprinos u saniranju posledica od poplava

Pomoć u ljudstvu u Krupnju preko je potrebna! U gradu, koji je jedan od najugroženijih mesta u Srbiji posle poplava, pristiže svakodnevno pomoć u hrani i vodi i ostalih potrepština, a sada treba što pre da se započne sa saniranjem infrastrukture i normalizacijom života.

Dok klizišta i dalje prete u ovoj opštini u okolini Šapca i Loznice, građane ne popušta ogorčenost i osećaj da je uništenje grada moglo da se izbegne. Da stvar bude teža, organizacija i distribucija pomoći daleko je od zavidnog nivoa.

Ipak, mnogi volonteri iz raznih gradova samoinicijativno dolaze i pored loše prohodnosti na putevima, i rade na sanaciji puteva i kuća, izbacuju blato i mulj. Bukvalno je svaka pomoć volontera dobrodošla, kao i pomoć u građevinskom materijalu za obnovu.

Od skora postoji i fond za izgradnju kuća u ovom gradu, a apeli volonterima šalju se najviše preko društvenih mreža. Jedan od najjačih apela šalje Udruženje za negovanje tradicija dobrovoljnog omladinskog rada "Pavle Korčagin", u organizaciji kafana "Pavle Korčagin", "Limun Žut" i "Mala Maca".

- Ove godine Udruženje za negovanje tradicija dobrovoljnog omladinskog rada "Pavle Korčagin" umesto proslave Dana mladosti organizuje 24.maja radnu akciju u Krupnju, da očistimo mulj svuda gde postoji. Svi brigadiri, organizovane grupe i pojedinci pošaljite svoje predstavnike 22.5.u kafanu Korčagin u 18 časova na konačni dogovor. Prijave do 22.5 (četvrtak) do 18č. Polazak je u subotu ranom zorom, u 6 časova, ispred Više poslovne škole a dolazak u Krupanj u 9 časova - navodi se na zvaničnim Fejsbuk stranicima ovih kafana.

Udruženje organizuje prevoz, marendu i ručak, osvežavajuće napitke i sutradan ručak.

- Pored dobre volje ponesite ručni alat (ašov, lopatu, kabanice), na noge čizme ili dobre patike, za ruke rukavice i snage da do 17 časova završimo šta možemo! Ručak ćemo imati a za piće ponesite vodu i šta se nađe. Pa se u nedelju vidimo u "Korčaginu" na brigadirskom pasulju i obeležavanju Dana mladosti u pravom akcijaškom duhu, u 14 časova za sve učesnike akcije.

Sve prijave na telefon: 011/ 2401-980 ili preko fejsbuk grupe svih kafana.

Jedna od učesnica Milka Puač istakla je da će ovo biti prva radna akcija, posle 25 godina, kada su one ukinute, iako su se akcijaši u međuvremenu vrlo često sastajali, i objasnila da će svako od učesnika sa sobom poneti neophodnu opremu sa kojom će raditi na sanaciji.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA