Otvoren konkurs za filmski festival osoba sa invaliditetom

 
  • 0

Komisija prima radove do 15. aprila, a konačnu odluku će objaviti prvog maja. Svi filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski program, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa

Treći po redu BOSIFEST - Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom trajaće od 21. do 23. maja 2012. godine. Slogan ovogodišnjeg festivala je "Ne zovi me posebnim", a svi filmovi će biti prikazani u Domu omladine.  Konkurs za prijem filmova počeo je u ponedeljak i trajaće do 15. aprila.  Na konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom iz Srbije i inostranstva, koji sadrže srpski ili engleski titl.

Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski program, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa. Pored nagrada za najbolji film, režiju i scenario, kao i prethodne dve godine, biće dodeljena i nagrada publike. Festival nastoji da ukaže na stvaralački rad i mogućnosti učesnika festivala, ali i da doprinese širenju poruke da osobe sa invaliditetom moraju imati ista prava i obaveze kao svi ostali članovi društva.

Filmovi ne mogu biti stariji od pet godina i moraju se dostaviti u DVD formatu. Uz dve kopije filma, u prijavi je neophodno priložiti tekstualno objašnjenje filma, kao i kratku biografiju autora. Zainteresovani mogu slati radove na adresu BOSIFEST-a: Masarikova 5/XIII, kancelarija 1305, 11 000 Beograd, sa naznakom "Za konkurs BOSIFEST2012".

Festival organizuje "Hendi Centar Koloseum", a podržali su ga Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije, Savetodavno telo OSI pri Kabinetu gradonačelnika Grada Beograda, Gradska opština Stari Grad.

Šta je BOSIFEST?

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom,  jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi. Prvi BOSIFEST je održan od 20 -30. maja 2010. godine u Domu Sindikata, pod sloganom "Nevidljive razlike i vidljive sličnosti". Te godine prikazano je 55 filmova na temu života i rada osoba sa invaliditetom, iz 18 zemalja sa tri kontinenta. Prošlogodišnji BOSIFEST, održan od 3-5. juna 2011. godine u Domu Omladine Beograda pod sloganom "Pogled, pokret, život", predstavio je publici 30 filmova u glavnom programu i 25 ostvarenja u revijalnom delu programa. 

(M. Stojanović)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA