U poplavama ostao bez kuće, na mađarskoj granici umro zbog maltretiranja carinika!

 
  • 44

Evakuisani Mlađan Rajić (67) doživeo srčani udar na mađarskoj granici. Rekli su mu da zbog nedovoljne količine novca u džepu ne mogu da ga puste kod sina u Beč

Mlađan Rajić (67) iz Malog Crnićeva, nakon što je izgubio dom u poplavama, preminuo je usled maltretiranja na mađarskoj granici. Nesrećeni čovek uputio se kod sina u Beč, ali su mu službenici na granici rekli da zbog nedovoljne količine novca u džepu ne mogu da ga puste kod sina u Beč.

Penzioneru i srčanom bolesniku u sedmoj deceniji života, Mlava je u petak uništila sve što je godinama gradio. Sačuvao je samo lična dokumenta, sa kojima se u subotu uveče uputio ka sinu Vladanu, koji živi u Beču. Zaustavljen je na graničnom prelazu Rozke oko 19 časova, gde mu je oduzet pasoš i gde je, na kraju, izgubio bitku sa izlivenom vodom.

- Čim mu je oduzet pasoš, otac me je pozvao i rekao da čeka na granici, bez dokumenata i da mu ne dozvoljavaju da se vrati na srpsku granicu. Zamolio sam ga da mi da graničara da mu objasnim situaciju, ali graničar nije hteo da se javi - kroz suze priča sin Vladan Rajić za "Novosti".

On je odmah iz Beča krenuo put prelaza Rozke i usput pokušavao da dobije granični prelaz. Kako kaže, sa ocem se poslednji put čuo u 20.28, kada mu je starac drhtavim rekao da je dobro, ali da mu je hladno.

- Nakon toga dobio sam granicu i objasnio im da mi je otac srčani bolesnik i zamolio ih da pozovu hitnu pomoć, jer mi je loše zvučao. Ponovo sam zvao i svog oca, ali su se na njegov telefon javljali graničari. Hitnu pomoć nisu hteli da pozovu - tvrdi Vladan Rajić.

Uplašen za očev život, dok je vozio prema Graničnom prelazu Rozke, Vladan je oko 21.30 pozvao i srpsku ambasadu u Mađarskoj. Ambasada je odmah poslala hitnu pomoć iz Segedina.

- Kada su stigli, moj otac je bio na izdisaju, jer je u međuvremenu doživeo i srčani udar. I pored ukazane pomoći, preminuo je nešto posle 22 časa. Za svo to vreme, mađarski granični službenici su samo stajali i posmatrali ga - kaže Vladan Rajić.

Sin je na granični prelaz stigao oko 1 čas posle ponoći. Pored ružne vesti o smrti svog oca, dočekao ga je i stravičan prizor - golo telo Mlađana Rajića ležalo je na podu, prekriveno starim ćebetom.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roxellana

    20. maj 2014 | 08:45

    Zlotvori madjarski, godinama se iživljavaju nad nama na granici. Ima li ova država odgovor i svoj ponos?

  • Radex

    20. maj 2014 | 08:34

    Madjarski carinici i policajci drski i gladni para . Ne idem zbog njih 10 godina preko Madjarske ,ali nista se nije promenilo koliko vidim . Znaci za vreme sankcija zgadili su mi se ( carinici )

  • caka

    20. maj 2014 | 09:20

    to je samo jos jedan od nacina na koji nas madjari tretiraju.kao stoku.kao narod drugog reda.a mi nesmemo i u sustini nemozemo nikome nista.jer iza nas ne stoji niko.ni vlast.ni drzava.niti nas ko necim smatra.mi smo samo stranci.ja sam inace.iz tog kraja i to ke bas tako.mi nikome u srbiji bas nista ne znacimo.niko nas ne pominje.sad su nam se kuce poplavile.izasao je pek.ali nas niko ne spominje.a nedej boze da nam se ukaze kakva pomoc.jadno je to.bedno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA