Nema razloga za brigu, hrane će biti dovoljno!

 
  • 2

- Srbija ne treba da strahuje da neće biti dovoljno hrane, možda će biti manje za izvoz, ali u vanrednoj situaciji je navjažnije obezbediti hranu za svoje stanovništvo, posebno za postradalo područje - rekao je Sekretar odbora za agrar privredne komore Srbije

Sekretar odbora za agrar privredne komore Srbije Milan Prostran izjavio je danas da građani Srbije ne moraju da brinu i da će biti dovoljno hrane i posle katestrofalnih poplava koje su pogodile zemlju.

- Srbija ne treba da strahuje da neće biti dovoljno hrane, možda će biti manje za izvoz, ali u vanrednoj situaciji je navjažnije obezbediti hranu za svoje stanovništvo, posebno za postradalo područje - rekao je Prostran za RTS.

Žitorodni deo Srbije, Vojvodina, deo Mačva nije stradao, a i fondovi hrane iz prošle godine su dobri i mogu da zadovolje potrebe za narednih četiri ili pet meseci, dodao je on.

Prema njegovim rečima, u uslovima vanrednih, dok se svi ti bilansi ne zatvore, država bi trebalo da bar privremeno donese mere ograničenja izvoza pšenice, kukuruza, ulja i šećera, vez obzira što su to nepopularne mere.

Prostran kaže da tako nešto očekuje, jer su se mere ograničenja izvoza primenjivale i kada je bila mnogo manja šteta i kataklizma i to nije loše i niko neće zameriti.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

 

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    19. maj 2014 | 13:32

    Ali po kojim cenama?

  • Луди ђока

    20. maj 2014 | 11:20

    Хвала богу за храну.ја мало једем нисам алав Сао нек деца буду сита

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA