TUGA: Ostali bez kuće na isti dan kad i njihov sin bez noge

 
  • 3

Nazapamćene poplave na Balkanu, nisu poštedele ni Bosnu i Hercegovinu i njene stanovnike. Porodicu Grbić su na isti datum zadesile dve nesreće, a ove godine su izgubili svoj dom

U četvrtak, 15. maja, klizište je u samo nekoliko sekundi srušilo dve kuće porodice Grbić u naselju Ilinčica kod Tuzle. Dan koji bi Grbići najradije istrgnuli iz kalendara, jer im je ponovo doneo veliku nesreću.

- Pre 22 godine, tačnije 15. marta 1992. godine, geleri ispaljene granate udarili su u našu kuću, od koje smo skoro svi izranjavani, a moj sin Damir ostao je bez noge. Sada smo na isti datum ostali i bez kuće - priča Amir Grbić, direktor jedne osnovne škole u Tuzli, koji se od četvrtka sa članovima svoje porodice našao na ulici.

Sve se, naime, dogodilo u nekoliko sekundi. Posle podne, nešto pre 16 sati, brdo iznad njegove kuće snažno je udarilo u temelje kuće u kojoj je Amir živeo sa suprugom i kćerkom i nekadašnje porodične kuće u kojoj je na jednom spratu živio njegov sin Damir, a u prizemlju Amirov brat Vahid s porodicom.

- Stojimo ovde, evo, dva dana i niko nema da pomogne. Osim nekih prijatelja koji mogu da daju samo lepu reč, drugi niko ne dolazi. Naše kuće imaju sve potrebne dozvole za gradnju. Ovo zemljište ranije je bilo geološki ispitano i nije se smatralo trusnim područjem. Problem je nastao onda kada je iznad nas prokopan put prema Ilinčici i odvodi vode su skrenuti prema našim kućama, a ne kako to zakon i pravila nalažu. Ko je to i po čijem projektu radio, neko će morati da odgovori. Opšina nas sada šalje u kolektivni smeštaj. Ne, nećemo na to pristati - navodi Amir.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor:avaz.ba)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radasin

    19. maj 2014 | 12:58

    Zar ne vidis da je greska?? Poplave nisu bile pre dva meseca, trebalo bi da je svima, mozda se i varam, to jasno, radi se o 15 maju!

  • Majalena

    19. maj 2014 | 11:32

    Majko mila

  • Vedran

    19. maj 2014 | 11:09

    Nije 15 marta bilo granata.zalim porodicu grbic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA