DA NE POVERUJETE KAKVA JE KATAKLIZMA ZADESILA OBRENOVAC: Apsolutno je SVE pod vodom! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 29

U Obrenovcu je do sada evakuisano 2.510 osoba. Most preko koga se ulazi u grad može da se sruši svakog trenutka!

Obrenovac je u potpunosti poplavljen! Reka Kolubara koja se izlila jutros naterala je sve meštane na hitnu evakaciju, a preti  i da sruši most na ulazu u grad.

Situacija u Obrenovcu je dramatična i napeta. Centar grada je u potpunosti poplavljen, a voda je u pojedinim delovima prekrila i krovove kuća. Ugroženo stanovništvo evakuiše Vojska Srbije, kao i vatrogasci i Žandarmerija, a evakuacija se obavlja kako čamcima tako i helikopterom.

Most kojim se ulazi u grad može da se sruši svakog trenutka, pa se preko njega može preći samo pešaka. Prema poslednjim informacijama, očekuje se da 20-30 ruskih specijalaca uskoro stigne u Obrenovac.

Prema poslednjem izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova, evakuisano je 2.510 osoba, sa vode na suvo, a u toku je evakuacija još 1.400 stanovnika. Poplavljeno je preko 900 objekata, a ugroženo je još 1.388. Evakuisanima najviše nedostaje hrane i vode.

Evakuisani građani se smeštaju na bezbedne lokacije, prvenstveno u osnovne škole u blizini poplavljenog područja. U Obrenovac su upućene dodatne snage iz Sektora za vanredne situacije iz Vojvodine, kao i timovi protivterorističke jedinice.

U Obrenovcu se trenutno nalaze i Siniša Mali, gradonačenlik Beograda, ministar odbrane Bratislav Gašić, kao i ambasador Rusije u Srbiji Alekdsandar Čepurin. Na lice mesta stigao je i premijer Aleksandar Vučić i odmah u čamcu krenuo da pomaže ugroženima.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna starija osoba u Obrenovcu se vodi kao nestala.

Premijer Aleksandar Vučić apelovao je danas na stanovnike Obrenovca, gde je situacija kritična, da ne odbijaju evakuaciju i da ne stoje na krovovima i visokim terasama.

Dešavanja uživo u područjima Srbije najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. maj 2014 | 14:42

    Sad se vidi ko je ko.Nedaj se Srbijo,sad nije bitno ko je na vlasti a ko nije,svi moramo da pomognemo.A za trgovce koji su podigli cene hleba ,vode itd. najstrozija kazna.SRAMOTA.kad ce da vam bude dosta jado,bedo,olosi.

  • J.S.

    16. maj 2014 | 14:04

    Neizmerno mi je zao svih ovih ljudi...

  • Skawe

    16. maj 2014 | 14:22

    Mučiš, radis i boris se da nesto stvoris i onda voda sve to odnese za 2 dana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA