ŠARIĆ: Nisam kriv, imam keša samo za odbranu!

 
  • 11

- Neću da se krijem. Taj pokvareni general Papaja mi je pisao pisma. Neću otkriti ime tog generala Papaje i njegovog doušnika. Sve ima u papirima, pa neka tužilac vidi. Samo da kažem da me je taj general Papaja medijski pržio četiri godine. E, sad nek se trese - poručio narko-bos na suđenju u Specijalnom sudu

Suđenje Darku Šariću i još 17 optuženih za pranje 22 miliona evra "kokainskog" novca u Srbiji ulaganjem u legalne finansijske tokove, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Šarić je, između ostalog, istakao da je proces protiv njega montirao "general Papaja", ali nije hteo da otkrije ko se krije iza tog nadimka.

Šarić se u sudu pojavio u košulji i farmerkama i istakao da se ne oseća krivim niti je učinio neko krivično delo.

- Keša imam da bih živeo i plaćao odbranu. Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice. Vama je poznato da sam već davao iskaz u vezi sa mojom odbranom. Ja ne mogu da se spremim da konkretno odgovaram na pitanja, ali mogu da iznesem neki kostur, što se kaže - rekao je Šarić.

On je naveo i da se navikao na boravak u Specijalnom sudu. Takođe, istako je da je proces protiv njega montirao "general Papaja", ali nije otkrio ko stoji iza ovog nadimka, i dodao da će sve tajne odneti sa sobom u grob.

- Hajka na mene je bio cirkus bivše vlasti protiv Crne Gore. Očekivao sam da će tužilaštvo spojiti u jednu optužnicu, a posle 4 godine mi stavljaju neka nova proširenja. To me ometa. Vidi se da je novac prošao kroz legalne tokove. Mog brata su osudili bez ijednog dokaza u Crnoj Gori. Odbrana je donela razna dokumenta oko tokova novca, a obrazloženje suda je da taj novac nije vraćen - rekao je Šarić.

On je negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

Šarić je napomenuo da je za razliku od milijardi koje su se pominjale u javnosti, on optužen sa još desetak ljudi za pranje samo 22 miliona evra.

- Nema koga neću pozvati da svedoči o pranju para. Ne mogu da tamo neki sede kao ugledni građani, a ja i moj brat u zatvoru - rekao je optuženi, kada je pomenuo i slučaj "Agrobanke".

Šarić je optužio i biznismena Mileta Jerkovića da je izneo neistine protiv njega.

- On je čovek bez karaktera. On je za mene stvar. On je sve ove kombinacije pravio sa političarima, a sad to meni stavljaju na teret. On je nemoralan čovek koji optužuje Radovana Štrbca. Natovario mi je na vrat političare koji se sada prepucavaju preko mojih leđa kome sam dao pare. Nedužne ljude pohapse kao Dubravku Štrbac, to je ono što mi najviše sveta. Ona je sve izdržala i hvala joj na tome. Mile Jerković je sam sebe iskompromitovao - rekao je Šarić.

On je rekao da je celu svoju imovinu prijavio još 2003. godine i da nema nameru da se krije.

- Neću da se krijem. Hoću da se suočim. Želim da odmažem tužiocu, a ne da mu pomažem. Taj pokvareni general Papaja mi je pisao pisma. Neću otkriti ime tog generala Papaje i njegovog doušnika. Sve ima u papirima, pa neka tužilac vidi. Samo da kažem da me je taj general Papaja medijski pržio četiri godine. E, sad nek se trese - rekao je Šarić.

U ovom procesu objedinjeno je ukupno sedam optužnica protiv 18 okrivljenih, dok su dvojica ranije zaključila sporazum o priznanju krivice. Prvu optužnicu protiv pripadnika Šarićeve organizovane kriminalne grupe (OKG), koji su se bavili pranjem novca, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. avgusta 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA