SAMO ZA PUTINA: Porše pravi limuzinu za ruskog predsednika!

 
  • 15

Nova limuzina Vladimira Putina, proizvešće se za dve godine, a među sa poznatim proizvođačima iz Rusije, takmičiće se i Porše

Više ruskih proizvođača automobila, ali i nemački Porše, rade na novoj limuzini za Vladimira Putina, koja bi trebalo da počne da se proizvodi 2016. godine.

Ruski mediji nedavno su objavili slike koncepta predsedničke limuzine, a na novim fotografijama se vide gotovi modeli i detalji unutrašnjosti na kojima dominiraju državna obilježja, prenosi portal SEEbiz.eu i dodaje da je readni naziv projekta "Cortege" (povorka).

Prednji kraj limuzine donosi konzervativni dizajn po uzoru na britanske luksuzne limuzine Rols Rojs i Bentli. Prototipovi Putinove limuzine kreću na testiranja krajem ove godine, a početak proizvodnje planiran je za 2016. godinu.

Projekt "Cortege" okuplja više ruskih proizvođača automobila koji rade zajedno na projektovanju nekoliko vrsta vozila, ali predsednička limuzina je prioritet. Nakon limuzine, 2017. godine se očekuje i terensko vozilo, kao i minivan namenjen državnim službama.

Prema izjavama ruskog ministra industrije, Denisa Manturova, u celi projekat uključen je i nemački Porše. Procenjuje se da je iz državnog budžeta Rusije izdvojeno između 150 i 400 miliona dolara za projekat "Cortege".

Kako god bilo, autori će imati još dosta posla jer prema nekim informacijama Putin baš i nije presrećan predstavljenim dizajnom automobila, navodi SEEbiz.eu.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    11. maj 2014 | 18:37

    Teo bi svaki da ima zivot ovaki da Putin, Porse, Kavasaki :D

  • belajboy

    11. maj 2014 | 19:10

    Rasipa pare a pola rusije gladno on je diktator za svoju zemlju

  • Kristijan

    11. maj 2014 | 18:54

    Pravili za Hitlera,sto ne bi i za Putina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA