PATRIJARH PAVLE O KOSOVU: Knez Lazar nije išao tamo da otima, već da brani svetinju!

 
  • 15

- Pojam Kosova je urastao u svakog od nas, jer je na Kosovu sveti Knez odbranio najvažniji duhovni i nacionalni princip. Nije on išao nameće svoju veru drugima, već da brani svoju - pričao je za života pokojni patrijarh srpski o južnoj srpskoj pokrajini

U knjizi "Otimanje Kosova" novinarka Nađa Andrejević Keleri kroz intervjue ličnosti iz javnog života Srbije probudila je temu, kako sama kaže, "raka rane srpstva" - otimanja srpske svete zemlje.

Među najistaknutijim Srbima današnjice koji su o ovome progovorili u knjizi našli su se, između ostalih, pokojni patrijarh Pavle, Brana Crnčević, Emir Kusturica, Dušan Kovačević, glumice Ceca Bojković i Tanja Bošković.

Evo šta je na temu otimanja Kosova rekao patrijarh srpski Pavle:

"Pojam Kosova je urastao u svakog od nas, jer je na Kosovu sveti Knez odbranio najvažniji duhovni i nacionalni princip. Nije on išao da otima tuđu zemlju, već da brani svoju. Ne da tlači tuđu zemlju, već da brani svoju. Ne da nameće svoju veru drugima, već da brani svoju".

OVDE pogledajte šta je o tome rekla Tanja Bošković.

(K. V.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tetak

    11. maj 2014 | 14:29

    Bio Pavle svetac ili ne, bio božiji ili ljudski njegova reč je za života kao i sada uvek imala specifičnu težinu jer je iz nje uvek isijavao kristalno jasan i čist razum, kojim se danas u Srbiji niko ne može pohvaliti. Pokoj mu pravednoj duši. Dok sam živ nosiću ovog čoveka u srcu kao da mi je rod najrođeniji.

  • Srki

    11. maj 2014 | 13:05

    Daće Bog, bice to opet naše.

  • Nezadovoljština

    11. maj 2014 | 13:32

    Volim ovog čoveka, ali nazalost ne radim mnogo da budem kao on. Zamislim se samo kad čitam tekst o njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA