RUSIJA PRETI: Raketiraćemo Crnu Goru!

Podgorički portal IN4S preneo je izjavu ruskog poslanika da bi Crna Gora bila "legitimna meta ruskih raketa", ako bi pristupila Severnoatlantskom savezu. Degtjarev je stavove Crne Gore u vezi sa ukrajinskom krizom označio kao "sramotan čin"

Poslanik ruske Dume Mihail Vladimirovič Degtjarev zapretio je Crnoj Gori ruskim raketama, ako bi ta država ušla u NATO.

Podgorički portal IN4S preneo je izjavu poslanika da bi Crna Gora bila "legitimna meta ruskih raketa", ako bi pristupila Severnoatlantskom savezu.

Degtjarev je stavove Crne Gore u vezi sa ukrajinskom krizom označio kao "sramotan čin". On je, takođe, rekao da bi Rusija trebalo sa Kinom da formira "vojno-politički savez". Crna Gora je u poslednje vreme meta veoma oštrih izjava predstavnika Rusije.

Ruski amabasador u Srbiji Alesandar Čepurin je ranije orijentaciju Crne Gore ka evro-atlantskim integracijama označio kao "majmunsku politiku".

Zvanična Moskva je posebno ljuta zbog nedavne posete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Vašingtonu.

Neki politički komentatori u Crnoj Gori su ocenili da u ruskim porukama na račun politike Crne Gore ima elemenata Informbiroa, kada je bivši Sovjetski Savez otvoreno pretio čak i vojnom intervencijom prema tadašnjoj Jugoslaviji.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gazda djoka

    6. maj 2014 | 13:08

    Pa izdalibsu rodjenu majku Srbiju a nece Rusiju zbog judinih zlatnika.Nadam se da cete bar jedan komentar da mi pustite.Hvala unapred .

  • Monarhista

    6. maj 2014 | 13:03

    Klasicna dezinformacija...niko ovde nikome ne preti,nego ako bi CG usla u NATO onda bi poslala Ruski neprijatelj,vrlo logicno uzeti u obzir da NATO svim silama pokusava da siri svoje granice prema Rusiji.Zna se ovde ko koga zeli da napadne... Izdajnicka vlast u CG je posebna tema,ali ne treba da to siri mrznju prema Crnogorcima,ne odlucuje u nasim drzavam narod,vec zapadni placenici koji su tu stavljeni.Sve najbolje braci iz Crne Gore. :)

  • veljko

    6. maj 2014 | 15:18

    Čitam i ne mogu da se načidim gomili gluposti koju ste izrekli.Da li je moguće da verujete u ovo što pišete u komentarima? Kako može razuman čovek da poželi nekome ovako nešto? Da li smo mi otišli u kolektivno ludilo,šta je to sa nama??? U C.G. živi stotine hiljada Srba,ma i da ne žive Srbi,kakve su ovo izjave? Neka nam je sva Bog u pomoći !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA