FEJSBUK PEDOFIL: Predstavljao se kao manekenka i tražio golišave fotke devojčicama

U velikoj akciji MUP-a Hrvatske, pod nazivom Fotomodel, priveden je 37-godišnji muškarac koji se preko lažnog Fejsbuk profila predstavljao kao devojka koja se bavi manekenstvom. On je maloletnicama tražio fotografije obećavajući im karijeru fotomodela

  • 4

U velikoj akciji MUP-a Hrvatske, pod nazivom Fotomodel, priveden je 37-godišnji muškarac koji se preko lažnog Fejsbuk profila predstavljao kao devojka koja se bavi manekenstvom. Dopisivao se sa maloletnim devojkama, i tražio im golišave fotografije pod izgovorom da će im pomoći sa njihovim karijerama fotomodela, a kasnije ih ucenjivao sa njima.

Da bi pridobio njihovo poverenje, pristupao im je tako što je prvo hvalio njihov izgled na fotografijama, a kasnije im se javljao preko inboksa. Uveravao ih je da je on ustvari veoma uspešna manekenka, koja može da ih "progura" u modnoj industriji i tako sticao njihovo poverenje.

Komunikaciju su kasnije nastavljali preko Skajpa, gde im je tražio provokativne fotografije uz izgovor da su mu potrebne kako bi mogao da proceni njihove telesne proporcije koje su jako bitne za fotomodela.

Međutim, to mu nije bilo dovoljno. Vreme je odmicalo i on im je tražio sve eksplicitnije fotografije. Kada su devojčice primetile da je cela stvar otišla predaleko, htele su da prekinu kontakt sa njim, međutim, tada su počele ucene s njegove strane da će, ukoliko ne nastave dopisivanje, njihove slike završiti na internetu.

Kada ga je policija konačno uhapsila, podigli su optužnicu protiv njega za dečiju pornografiju i nedozvoljenu upotrebu ličnih podataka.

- Roditelji treba da budu upoznati s aktivnošću njihove dece na internetu. Ne treba im zabraniti i ograničiti internet, ali ih treba upoznati s opasnostima i rizicima - stoji u zvaničnom saopštenju MUP-a Hrvatske koji su izdali kako bi roditeljima pomogli u zaštiti dece na društvenim mrežama.

- Brzopletim objavljivanjem svojih fotografija i iznošenjem privatnih i intimnih podataka, zlonamerne nepoznate osobe ih mogu uznemiravati i zlostavljati - navodi MUP Hrvatske i apeluje na mlade da ukoliko su doživeli slične neprijatnosti, ili neko njima blizak, da se slobodno obrate policiji onlajn prijavom na njihovom sajtu.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dju

    28. april 2014 | 15:55

    Kol'ko glup i jadan treba da budeš da bi se najpre slikao u izazovnim pozama i oskudno obucen, a onda još to saljes nekoj nepoznatoj osobi! Posle ti dđavo kriv

  • dffd

    28. april 2014 | 16:01

    Sad ga lepo poslati na odmor, jedno 10 godina u odgrađenom prostoru sa rešetkama......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA