NJET PSOVAČIMA: Rusija planira da zabrani ružne reči u filmovima!

 
  • 15

Zabrana psovki pored filmova, odnosiće se i na predstave, koncerte i televizijske emisije. Ako zakon prođe, slede kazne za one koji psuju

Rusija planira da zabrani psovke u filmovima, predstavama, koncertima i televizijskim emisijama.

Ako zakon koji je predložio Donji dom prođe, "psovači" će se suočiti sa novčanim kaznama, piše "Raša tudej". Međutim, prethodno će specijalni komitet morati da sastavi listu zabranjenih reči. Kazna za prekršaj ovakvog zakona iznosiće 70 dolara.

Federalna nadzorna agencija za tehnologiju i komunikacije (Roskomnadzor) je još krajem prošle godine sastavila listu zabranjenih psovki koja uključuje "opscene termine za muške genitalije, opscene termine za ženske genitalije, opscene termine za seksualne odnose i žene lakog morala, kao i izvedenice ovih reči.

Sve ostale eksplicitne reči i fraze dozvoljene su ukoliko se sadržaj označi dobnom granicom 16+. U slučaju TV-a i radija, ove reči moći će da se koriste tek nakon 21 sat.

(Telegraf.rs/ RT)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    28. april 2014 | 08:56

    Nova vest se prosirila svetom - sad finocu, donose - dekretom!...

  • Stefan

    28. april 2014 | 00:14

    Imao sam prilike u CG da razgovaram sa mnogo Rusa i Ruskinja... Kulturniji narod po meni od njih ne postoji. Drze se srtiktno bontona, nezamislivo je upotrebiti ruzne reci u konverzaciji, previse citaju i u svom svakodnevnom govoru koriste dosta citata iz knjiga, romana itd. Jednostavno vrlo kulturna nacija i po ovome sto je Putin odlucio da uradi bice jos kulturnija. Mi smo iz druge price mi idemo u eu ;)

  • Bojanica

    28. april 2014 | 00:14

    Pa kad bi kod nas zabranili psovanje, tekst u filmu bi bio duplo kraci xD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA