Rade Bilder, bivši predsednik Opštine Ćuprija, osuđen na godinu i po zatvora!

 
  • 12

Radosav Đorđević, zvani Rade Bilder, osuđen je zbog mita dok je bio na mestu zamenika predsednika Upravnog odbora Više medicinske škole. Tadašnji direktor iste škole Milisav Stojanović osuđen je na dve godine

Odlukom kragujevačkog Apelacionog suda, bivši čelnici Visoke medicinske škole u Ćupriji, direktor Milisav Stojanović (62) i zamenik predsednika Upravnog odbora Radosav Đorđević (54), zvani Rade Bilder, koji je kasnije bio i predsednik opštine Ćuprija, osuđeni su na kazne zatvora od dve, odnosno godinu i po dana, zbog traženja i primanja mita.

Stojanovića i Đorđevića Viši sud u Jagodini prvostepenom presudom osudio je na dužu zatvorsku kaznu, koju je Apelacioni sud nakon žalbi preinačio i smanjio obojici za po godinu.

Dvojica bivših rukovodilaca ćuprijske škole su u februaru 2006. od profesora anatomije Hristosa Aleksopulosa tražili 5.000 evra kako bi ga primili u stalni radni odnos. Aleksopulus je traženje mita pijavio policiji i potom predao obeležene novčanice, koji su pripadnici UBPOK-a pronašli u kancelariji direktora.

Suđenje pred Višim sudom u Jagodini bilo je maratonsko i imalo je više od 70 ročišta, da bi Veće kojim je predsedavao Zoran Petrović osudilo prošle jeseni Stojanovića na tri godine zatvora, a Đorđevića na 2,5 godine. Oni su iskoristili pravo žalbe, pa su im presude preinačene i kazne smanjene za po godinu dana.

Radosav Đorđević je uprkos sudskom postupku koji se protiv njega vodio bio predsednik opštine Ćuprija od februara do juna prošle godine, kada je smenjen nakon što su lokalnu vlast u tom gradu preuzeli naprednjaci.

Dr Milisav Stojanović je neuropsihijatar i sudski veštak.

(Z.R.P.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA