HULIGANI: Pijani navijači Partizana u Železniku brutalno pretukli policajca i njegovu sestru

 
  • 92

Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije je osudio ovaj napad i pozvao nadležne institucije da drastično pooštre kazne o krivičnom delu napada na ovlašćeno službeno lice

Navijači Partizana noćas su brutalno pretukli policajca u Železniku, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije.

- Noćas oko 3 ujutru policijski službenik policijske brigade N. P. (27) u pratnji sestre, vraćao se iz grada ka kući. Dok su stajali u redu kod kioska sa brznom hranom u Železniku, naišla je grupa Partizanovih navijača u vidnom i teškom alkoholisanom stanju. Primetili su policajca koji je u civilu stajao sa sestrom i počeli da ga vređaju - navodi se u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Međutim, uprkos tome što su bili u pitanju navijači koje N. P. poznaje i provatno, s obzirom na to da žive u istom delu grada, incident je brzo eskalirao.

- Govorili su mu: "Šta je p..ko žandarska? Sad ćemo da ti j...mo majku". Njih šestorica su skočili i počeli besomučno da udaraju policajca, a jedan od navijača je nekoliko puta udario i njegovu sestru. Nakon incidenta N. P. i njegova sestra su otišli su da potraže lekarsku pomoć - dodaje se u ovom saopštenju.

Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije je osudio ovaj napad i pozvao nadležne institucije da drastično pooštre kazne o krivičnom delu napada na ovlašćeno službeno lice.

- Naše kolege nisu glineni golubovi! To moraju da shvate i sudije i dolazeći ministar i cela Vlada. Tek kada se preduzmu neophodni koraci, reguliše zakon i kada svi shvate da ne mogu da napadnu policajca doći će do stabilnosti u našoj zemlji - navodi Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Kako se dodaje u saopštenju, samo tokom aprila policijski službenici bili su tri puta žrtve napada. Najskoriji dogodio se 19. aprila kada je tokom rutinske intervencije pucano u policajca. Nekoliko dana ranije, 14. aprila, pretučen je inspektor policije dok je čekao dete ispred škole, dok je 3. aprila, takođe tokom rutinske intervencije na Novom Beogradu, nekoliko ljudi pokušalo da linčuje dva policajca.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    26. april 2014 | 12:31

    Policajac iz Zeleznika vozi Bmw 530 vec par godina.Mora da je od plate,garantovano...

  • Dragutin

    26. april 2014 | 12:25

    Pa kad avijaci mogu da odredjuju kad ce da se igraju utakmice za VASKRS jer su oni veci vernuci od Spanaca koji su svoje utakmice igrali na Uskrs onda o cemu pricamo

  • Неко Тамо

    26. april 2014 | 12:25

    Гамад.. То нису навијачи, него хулигани.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA