Poplave i u Prokuplju i Čačku, putevi zatvoreni širom Srbije

 
  • 1

Pojedini putni pravci i dalje su neprohodni zbog obilnih kišnih padavina, dok se na pojedinim putevima saobraćaj otežano obavlja. Nestabilne vremenske prilike sa povremenom kišom i grmljavinom očekuju se i tokom današnjeg dana

Veliko nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je u četvrtak uveče više sela na teritoriji prokupačke opštine.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije u ovoj opštini Srđana Mitrovića, najteže su pogodjena sela Potočić i Trnava, gde su vodene bujice poplavile osam kuća i više pomoćnih objekata.

Zbog velike količine vode oko sat vremena i magistralni put Prokuplje - Kuršumlija je bio poplavljen. U ovoj opštini zbog poplava još uvek je na snazi vanredna situacija, a sinoćna kiša dodatno je otežala sanaciju polavljenih objekata.

Zbog obilnih padavina poplavljeno naselje Atenica

Čačansko naselje Atenica i poljoprivredno zemljište u selima koja se nalaze izmedju Čačka i Kraljeva poplavljeni su usled jake kiše koja je u četvrtak uveče zahvatila Čačak i okolinu, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić.

On je agenciji Beta rekao da je voda, koja se usled jake kiše slivala sa okolnih brda, prodrla u dvorišta i podrume najmanje 30 kuća u čačanskom naselju Atenica.

Poplavljeno je i poljoprivredno zemljište u selima Mršinci, Slatina, Zablaće, Kukići i Goričani. U nekoliko sela sinoć je nestala struja, u Trnavi, Zablaću, Slatini, Kačulicama i Viljuši.

Putevi širom Srbije zatvoreni zbog poplava

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), saobraćaj je u prekidu na deonici Kruševac - Prokuplje na Jastrepcu, kod mesta Buci.

U prekidu je i saobraćaj na deonici Kraljevo - Goč, a alternativni put vodi od Vrnjačke Banje preko Stanišinaca do Goča. I saobraćaj na deonici Ivanjica - Ušće je u prekidu.

Na državnom putu Merćez - Lukovska Banja saobraćaj se obavlja do Lukovske banje, a na deonici Blaževo - Merćez - Kuršumlija saobraćaj se obavlja jednom saobraćajnom trakom naizmenično, dok je u mestu Šajkić došlo do odrona puta.

Na deonici Niška Banja - Gadžin Han, Bonjince ima učestalih odrona, a na deonici Babušnica - Svođe, zbog pojave odrona saobraćaj se obavlja otežano.

Odroni su česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji duž Đerdapske i Ibarske magistrale, dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, kao i na području Majdanpeka, a na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Nestabilne vremenske prilike sa povremenom kišom i grmljavinom očekuju se, prema prognozi meteorologa i danas.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

 

 

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA