SNEG UBIO MALINE: Propalo pola miliona evra!

 
  • 7

Sneg koji je prethodnih dana padao napravio je štetu na malinjacima u selima koja se nalaze na nadmorskoj visini iznad 800 metara. U tim selima pod zasadima ima oko 100 hektara maline i kompletan rod je uništen

Na malinjacima u valjevskom kraju sneg koji je pao prethodnih dana pričinio je štetu od najmanje pola miliona evra!

Ta šteta bi bila znatno veća da je sneg pao i u valjevskim selima koja se nalaze na manjoj nadmorskoj visini, gde je zasađen najveći broj malinjaka.

Jovan Milinković iz Poljoprivredne stručne službe kaže da je sneg napravio štetu od oko polo miliona evra na malinjacima u selima koja se nalaze na nadmorskoj visini iznad 800 metara. U tim selima pod zasadima ima oko 100 hektara maline i kompletan rod je uništen.

Žitelji planinskih sela kažu da se slična situacija, kada je sneg pao u aprilu, desila 1996. godine i tada je uništen kompletan rod maline. Najveći broj malinjaka u Kolubarskom okrugu je u selima na nadomorskoj visini od 500 do 800 metara. Valjevsko malinogorje prostire se na 1.000 hektara.

(S. S.)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лазарис

    17. april 2014 | 13:35

    Jadan narod

  • Boki

    17. april 2014 | 13:56

    E to je jedan od glavnih razloga zasto zemljoradnici napustaju selo i idu tamo gde imaju stalan posao i redovnu platu. Sta sad da radi taj koji zivi od tog posla? Osiguranje je vezano samo za grad i pozar eventualno. Izmrzavanje ne pokriva, i to kod onih retkih koji su osigurali rod. Drzava daje tanke subvencije, troskovi uzgajanja bilo koje kulture su veliki, mehanizacija je nenermalno skupa, a citav godisnji, pa i visegodisnji prihod nestsne za jedan dan, ili cak za par minuta...

  • Љути Четник

    17. april 2014 | 13:49

    Ja sam se radovao kisi bas zbog njih, au jbm ti klimu promenila se skroz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA